“İş dünyasında başarının sırrı sosyal medyayı doğru kullanmak”

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Maliye Topluluğu ve İktisat Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘21. Yüzyılda Girişim Zirvesi’nde iş dünyası temsilcileri gençlerle bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Zirveye BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, TÜGİK Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Osman Hüray Yıldız, Sarar Group Protokol Müdürü Alaattin Çoban, Çağfen Grup temsilcisi Serkan Zengin, Gazeteci Sevda Kurul, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Zirvenin ilk oturumunda konuşan Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİK) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral girişimciliğin Türkiye’yi gelişmiş ülkeler sıralamasına çıkarmak anlamında olmazsa olmaz unsurlardan birisi olduğunun altını çizdi. İş dünyasının çok hızlı hareket ettiğini kaydeden Erkan Güral; “Özellikle internetin hayatımıza girmesiyle birlikte artık her şey çok daha hızlı hareket etmeye başladı. İş dünyasının da seyri doğal olarak değişti. Herkesin cebinde artık akıllı cep telefonları var. Bu sayede bilgiye ulaşmak artık sadece birkaç saniye sürüyor. Dünyada kim ne yapıyor, kaça satıyor ve nasıl temin edebiliriz bunları hemen öğrenebiliyorsunuz. Dolayısıyla artık bugün iş dünyası içerisinde başarılı olmanın temel esaslarından bir tanesi de sosyal medyanın en doğru şekilde kullanılabilmesinden geçiyor” dedi.

Girişimciliği memuriyet zihniyetin aşılması olarak değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce de; “Girişimcilik bir toplumun ilerleyebilmesi ve dünya liginde oynayabilmesi için var olması gereken zorunlu unsurlardan birisidir. Girişimcilik, zorluklarla ve bürokrasiyle mücadelenin adıdır. Girişimcilik, aynı zamanda ihtiyaç olmayan bir şeyi de ihtiyaç haline getirebilmenin sanatıdır. Bu milleti birinci dünya ligine çıkaracak, değerlerimizi pazarlayacak en önemli unsurlardan birisi girişimciliktir” diye konuştu.

Diğer konuşmacıların da yaptığı sunumların sonunda tüm katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir