İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerini iş hayatına nasıl hazırlıyor?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel yönelimlerin etkisiyle birlikte bilgi ve tecrübe iş hayatında her geçen gün daha büyük bir önem taşımaya başlıyor. Bu sebeple üniversite sıralarından itibaren iş hayatına hazırlanan gençler mezun olduklarında daha öz güvenli ve gelecek kaygısı taşımadan hareket edebiliyorlar. 

Biz de bu doğrultuda, kurulduğu 2001 yılından bu yana değişen ihtiyaçlara cevap verebilmek için eğitimlerini sürekli küresel değişimlere göre uyarlayabilen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı İbrahim Baz ile öğrencilerin meslek hayatlarına başlamadan önce gerekli bilgi ve donanıma sahip olabilmeleri için ne gibi çalışmalar yürüttüklerini konuştuk.

“İş hayatına hazırlayan uygulamalı eğitimler veriyoruz”

Öğrencileri iş hayatına hazırlamak alanında sağladıkları imkânlara ve verdikleri desteklere değinen Baz, bu süreçte öncelikle eğitimde uygulamaya dikkat çekti. Önemli uygulamalı eğitimlerinin olduğunu ifade eden Baz, bünyelerindeki fakülteler üzerinden ne gibi çalışmalar yürüttüklerini uygulama alanında öğrencilerine neler kazandırdıklarını sıraladı.

“Sanal bankacılık uygulaması ile öğrenciler iş hayatına iddialı bir giriş yapacak”

Öncelikli olarak sanal bir bankacılık uygulaması ile bir bankada ne olup bitiyorsa öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce okulda bunu tecrübe etme imkanına sahip olduğunu dile getiren Baz şu ifadeleri kullandı: 

“VakıfBank iş birliği ile oluşturulmuş bir bankada belki de hiç bir üniversitede olmayan bir ortam söz konusu. Yani zamanı geldiğinde ve fırsat olduğunda bir bankada görev aldığında öğrenci tecrübesiyle iş hayatına iddialı bir giriş yapmış olacak.”

“İletişim fakültesi öğrencileri tüm mesleki alt yapıyı tanıma imkânı buluyor”

Hukuk fakültesi öğrencilerinin sanal mahkeme uygulaması ile bir mahkemedeki tüm işleyişi öğrenme fırsatını bulduğunu ve iletişim fakültesindeki öğrencilerinin de diğer fakültelerde olduğu gibi çeşitli laboratuarlarda tüm mesleki alt yapıyı tanıyarak mesleğe 1-0 önde başladıklarını ifade eden Baz, bu sayede gençlerin mesleğe istekli ve daha avantajlı bir şekilde giriş yaptığına da dikkat çekti. 

“Bireysel olarak proje geliştirilmesini destekliyoruz”

Öğrencilerine her zaman bireysel proje geliştirmeleri konusunda destek olduklarını dile getiren Baz,

“Mühendislik alanlarında ise öğrencilerimize önemli laboratuar hizmetleri sunuyoruz. Bu laboratuarlarda biz öğrencilerimizin bireysel olarak proje geliştirmelerini de destekliyoruz. Örnekle, mekatronik mühendisliğinden dört tane arkadaşımız proje geliştirmek için başvurdular. Bir tanesi biyomekanik el geliştirmek için proje yaptı. Bir arkadaşımız oyun sistemleri üzerine yazılım geliştiriyor. Bir arkadaşımız robotik vinç yapmak istedi onu da destekliyoruz. Bir arkadaşımız da güneş enerjisiyle ilgili bir çalışma yapmak istiyor ve ona da destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimizi girişimcilik alanında teşvik ediyoruz” 

İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak öğrencilerine sürekli şirketleşmenin öneminden bahsettiklerini ve bu doğrultuda girişimcilik konusunda teşvik ettiklerini dile getiren Baz konuyla ilgili son olarak şunları kaydetti: 

“Dolayısıyla öğrencilerimiz kendilerini teknolojileri kullanmaya ve üretmeye neredeyse hazır hale getirebiliyor. Bir diğer önemli noktada öğrencilerimizi girişimci olma yolunda teşvik ediyoruz. Öğrencilik yıllarından itibaren şirketleşmelerinin önemini vurguluyor ve bu noktada da kendilerini destekliyoruz.”