LYS maratonu sürüyor

İstanbul'da yollar açık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Üniversite adaylarının katıldığı ve dün yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) ile başlayan LYS maratonu bugün de devam edecek. Saat 10.00'da LYS-1 Matematik Sınavı, saat 14.30'da ise LYS-5 Yabancı Dil Sınavı yapılacak. 

Matematik Sınavı (LYS-1) saat 10.00'da başlayacak ve 135 dakika sürecek. LYS-1'de matematik ve geometri testleri olacak. 
Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) saat 14.30'da başlayacak ve tek oturumda gerçekleşecek. Sınav 120 dakika sürecek. LYS-5, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapılacak. 

Yasaklar
İlgili LYS'ye ait giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınava giriş belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacak. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS'ler için kullanılamayacak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim veya işaret bulunmayacak. Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. 
Sınav binalarında hiçbir eşya alınmayacak. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek. 

LYS'de gelecek hafta
LYS maratonu gelecek hafta da devam edecek. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 22 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri bulunacak. 
Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 23 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı, coğrafya-1 testleri yer alacak. 

İstanbul'da yollar açık
Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin ardından gerilimin arttığı İstanbul'da LYS'ye girecekleri rahatlatacak açıklama İstanbul Valiliği'nden geldi. 
Valilikten yapılan açıklamada, "Bu sabah LYS'ye girmek için yola çıkacak sevgili öğrenciler ve değerli aileleri; İstanbul'umuzda gösteriler nedeniyle ‘halen' trafiğe kapalı bir yol yoktur. Ulaşımınızı güvenle yapabilirsiniz" denildi.