MEB'den dershane kararıyla ilgili açıklama

MEB Bakanı Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin 'dershaneler kapatılmayacak' kararı hakkında, "Şu saate kadar Milli Eğitim Bakanlığına ulaşmış herhangi bir resmi karar yok. Hiçbir öğrencimizi ortada bırakmayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) dershanelerle ilgili kararını değerlendirdi.

Nabi Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Şu saate kadar Milli Eğitim Bakanlığına ulaşmış herhangi bir resmi karar yok. AYM'nin gerekçeli, gerekçesiz kararı bize ulaşmış değil. Birtakım duyumlar dile getiriliyor, pek çok spekülasyonlar yapılıyor. 7 maddeden hangilerinin, hangi gerekçeyle iptal edildiği ortaya çıkmadan yapılacak her yorum spekülasyon olur.

Mahkeme gerekçeli kararını açıklasın, hangi maddeyle ilgili olarak ne tür gerekçelerle ne karar verdi, onu net olarak görelim. Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı olarak ne yapmamız gerektiğini kamuoyuyla da paylaşarak açıklarız.

Asıl dikkat etmemiz gereken öğrenci ve velilerimizdir. Müsterih olsunlar. Hiçbir öğrencimizi ortada bırakmayız. Takviye kurslarımız devam ediyor, yeni kayıtları alacağız. Hiçbir çocuğumuzun takviye kurslarından mahrum kalmaması için gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Okullarımızı bunun altyapısını kurduk, öğretmelerimizle bu ihtiyacı karşılayacağız."

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusu üzerine dershanelerin kapatılmasını düzenleyen ilgili yasadaki maddeleri oy çokluğuyla iptal etmişti.