Okullardaki internet hızlanıyor

BTK, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığa bağlı okul, kurum ve kuruluşlara sunulan MEB DSL internet tarifelerine 8 Mbit/sn ve 16 Mbit/sn hızlarında limitsiz tariflerin eklenmesini kararlaştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile bağlı okul, kurum ve kuruluşlarına sunulan MEB DSL internet tarifelerine 8 Mbit/sn ve 16 Mbit/sn hızlarında limitsiz tarifelerin eklenmesini kararlaştırdı. 

BTK'nın internet sayfasında yer alan kurul kararına göre,  BTK, sosyal sorumluluk kapsamında internet erişiminin eğitim ve öğretim hayatına olumlu katkı sağlaması, kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme şebeke, altyapı ve hizmetlerinden yararlanmasının sağlanması, eklenen yeni tarife paketlerinin tüketici seçeneklerini artırması yönüyle tüketici hak ve menfaatlerinin gözetilmesi ve kullanıcıların özel durumlarının dikkate alınması hususlarını dikkate alarak, MEB DSL internet tarifelerine yeni paketler ekledi. 

MEB ve bağlı okul, kurum ve kuruluşları 1 Eylül 2014'ten itibaren, 8 Mbit/sn ve 16 Mbit/sn hızlarında limitsiz internet paketlerini indirimli olarak aylık 45.18 ve 49.45 liraya kullanabilecek. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, MEB ve MEB'e bağlı okul, kurum ve kuruluşlara diğer kullanıcılara göre internet hizmetinin indirimli sunulduğunu hatırlattı. 

Mevcut durumda 17 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmenin okullardaki internet imkanlarından yararlandığını ifade eden Elvan, "Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde internet artık gerekliliği tartışmasız bir unsur. Biz de Bakanlık olarak, öğrenci ve öğretmenlerimizin bu indirimli tarifeleri üzerinden daha yüksek hızlarda internet hizmeti alabilmelerini önemsiyoruz. BTK tarafından onaylanan 8 Mbit/sn ve 16 Mbit/sn hızında limitsiz tarife paketleri söz konusu ihtiyacın giderilmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir