Sağlık Bakanlığı kadrosu için tercihler başlıyor

ÖSYM, Sağlık Bakanlığı kadroları için 5-10 Mart tarihleri arasında tercih alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan 5-10 Mart'ta tercih alınacak.  

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak.  

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer aldığı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2014/3 Tercih Kılavuzu, 5 Mart'tan itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. 

Adayların, kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz  2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.  

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.  

Adaylar tercihlerini, 5-10 Mart'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://tercih.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak. 

KPSS-2014/3 Tercih Kılavuzu'na göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir