Yılbaşı için henüz karar veremeyenlere 15 seçenek…

Antik Hotel; Armada Teras; Burgu & Tango Arjaan by Rotana; Capricorn; Çırağan Sarayı; Da Mario Kalamış; Elite World İstanbul Otel; Emirates Havayolu; Fenix; Go Mongo; Hilton İstanbul Bomonti; Richmond Nua; Seraf Restaurant; The Grand Tarabya; Zuma.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antik Hotel'in 1500 yıllık sarnıcında

Tarihi yarımadadaki Antik Hotel'de Grup Rapsodi-Buket Bengisu & Doğan Kospançalı'nın yılbaşına özel geçmişten günümüze uzanan repertuarları eşliğinde sunulacak yılbaşı yemeği geç Roma ve erken Bizans döneme ait 1500 yıllık tarihi sarnıç olan (M. S. 450-500) Antik Cisterna'da servis edilecek. 2500 yıllık Beyazıt Meydanı'nda 22 senedir hizmet veren ve bu yıl yenilenen Antik Hotel, yılbaşı gecesi için yılbaşı sofrasının vazgeçilmezi kestaneli pilav ve hindi hazırlıyor. Otelde yılbaşı için çocuklara yönelik bir program da var. Çocuklar, kendileri için ayrılan bölümde, yemeklerini yedikten sonra oyunlar oynayıp film seyredebilecekler.

Armada Otel'den tarihi yarımadanın ışıkları…

Bir taraftan Marmara Denizi, Adalar ve Boğaz'ın Anadolu girişi, diğer taraftan Ayasofya ve Sultanahmet manzarası ile çevrili Armada Teras, İstanbul'un gece ışıklarının seyredilebildiği yerler arasında. Armada Otel'in 31 Aralık programında DJ tarafından çalınan hafif müzik parçaları eşliğinde yemek ve saatler gece yarısını gösterdiğinde Açık Teras'ta yapılacak şampanyalı kutlama yer alıyor.

Mönü, şu yemeklerden oluşuyor:

Soğuk başlangıçlar: Çerkes tavuğu, fava, zeytinyağlı dolma, fasulye pilaki, haydari, ahtapot salatası, patlıcan, şakşuka, beyaz peynir; Sıcak başlangıçlar: Peynirli muska böreği, ıspanaklı sigara böreği, minik köfte, deniz mahsulleri güveç; Ana yemek: Geleneksel yılbaşı hindisi, portakal soslu ve iç pilavlı hindi dolma; Mevsim salatası; Tatlı ve mevsim meyveleri büfesi - limitsiz yerli içkiler ve yeni yıl şampanyası; Gece çorbası; Konaklayacak olanlara açık büfe pazar kahvaltısı…

Burgu & Tango Arjaan by Rotana'nın burgu kuleleri

Rotana Grubu'nun Türkiye'deki ilk otelleri Burgu & Tango Arjaan by Rotana, 31 Aralık gecesinde Balo Salonu'nda yılbaşı galası düzenliyor. Otelin baş aşçısı Rafet İnce'nin hazırladığı kutlama mönüsü, füme somondan fesleğenli levreğe kadar on iki başlangıç, paçanga böreği, içli köfte ve kalamar tava ile ara sıcak, firik pilavı eşliğinde ağır ateşte pişirilmiş kuzu eti ya da mevsim sebzeleri ve kestane ile zenginleştirilmiş iç pilav eşliğinde fırında hindi dolması, beyaz çikolatalı mousse, mevsim meyveleri ve 00:30'dan sonra yeni yıl çorbasından oluşacak.

Meya Pop Xtra Orkestrası ise modern Dünya müziklerinden, geleneksel ve yenilikçi Türk Müziği'ne, Balkan ve Rumeli ezgilerinden, popüler alaturka şarkılara kadar geniş repertuarı ve şovları ile gece boyunca sahne alacak.

Yapılacak ödüllü çekilişlerde misafirler, Burgu & Tango Arjaan by Rotana'da hafta sonu konaklaması, Pazar Brunch'ı ve otelin sağlık ve spor merkezi Bodylines'a ücretsiz giriş gibi çeşitli hediyelerle kazanacaklar.

Capricorn'da Akdeniz deniz ürünleri

Akdeniz deniz ürünleri lezzetlerini basit ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle sunmayı amaçlayan Capricorn'da yılbaşı gecesi müzikler, DJ Hakkı Baba'dan gelecek. Capricorn'da kalabalık sofralara ve paylaşmayı sevenlere yönelik alternatif büyük tabak seçenekleri de yer alacak.

Çırağan'da saray ortamı

Tarihi Çırağan Sarayı'nın birinci katındaki Tuğra Restoran, 24 ve 25 Aralık 2016 tarihlerinde Noel konseptine uygun mönüsü ile Noel ruhunu sunmayı hedefliyor. Tuğra Restoran, Çırağan Sarayı'nda 31 Aralık 2016 akşamı Gala Yemeği'nin de sunulduğu mekân olacak. 2017'ye Çırağan Sarayı'nda konaklayarak girmek isteyen misafirler, Yılbaşı gecesi mönüsünü odalarındaki özel kutlama ile tadabilecekler. Ayrıca, Çırağan Sarayı'nda Noel ve Yılbaşı Konaklama Paketleri'nden yararlanmak da mümkün olacak…

Da Mario Kalamış'ın İtalyan mutfağı

Da Mario Kalamış'ın yılbaşına özel olarak hazırlanan alakart mönüsü, kereviz püresi eşliğinde tuzlu çikolata rendesi ile 'Antep fıstığına bulanmış tuna balığı'; kabak çekirdeği, meyan kökü tozu ve çıtır bresaola ile sunulan 'balkabağı çorbası'; kekik, tereyağı, enginar sos ve beyaz türüf mantarı ile servis edilen 'dana yanaklı ravioli'; tatlı patates püresi, kanlıca mantarı ve kuşkonmaz eşliğinde 'fırınlanmış kuzu kafes'; hurma sos ve tarçınlı dondurma ile servis edilen 'bitter çikolatalı ve kestaneli ılık kek' olmak üzere beş sunumdan oluşacak.

31 Aralık Cumartesi gecesi Da Mario Kalamış'ta mönüye, DJ performansı ile sunulan müzikler eşlik edecek…

Elite World İstanbul Otel'de müzikli seçenekler

Taksim'deki Elite World İstanbul Otel'de gerçekleşek yılbaşı gala yemeğinde Çisem ve Akive Orkestra sahne alırken lobi katında bulunan Jazz Company'de ise İlham Gencer müzikseverlerle buluşacak.

2017 özel yılbaşı gala mönüsünde; söğüt talaşında tütsülenmiş roastbeef, keten tohumlu ekmek üzerinde somon tartin, tartolet üzerinde patlıcan salatası, nar taneli enginar kalbi, mandalina üzerinde kereviz salatası, dereotlu kabak mütebbel, zeytinyağlı yaprak sarma, Ezine peyniri, isli peynir, salatalık carpacio ve cherry domatesten oluşan Noel tabağı, ara sıcak olarak gün kurusu domates sos ve meyve şurubu ile tatlandırılmış bahçe yeşillikleri ile ıspanaklı ve istiridye mantarlı vol au vent, ana yemek olarak kestaneli iç pilav, fırında domates, brokoli porçini mantar sos ile sunulan isli okyanus tuzu ve taze baharatlarla marina edilmiş fırında hindi tandır yer alacak. Tatlı olarak ise cramberry sos ile orman meyveli pannacotta sunulacak. Gece yarısından sonra arzu eden konuklara mercimek ve işkembe çorbası servis edilecek…


Emirates Havayolu'nda yeni yıla özel…

Emirates, hem yerde hem de uçuşlarında sunduğu ürün yelpazesini genişleterek yaklaşan yeni yılı kutluyor. Emirates, geleneksel yemeklerin bulunduğu yılbaşı mönüsünü tüm kabin sınıflarında yolcularına ikram ediyor. Bu özel mönü, Aralık ayı boyunca Dubai'den Avustralya'ya, Avrupa'ya, ABD'ye ve Birleşik Krallık'a seyahat eden yolculara sunuluyor.

Emirates, küçük yolculara ise kızarmış hindi, tatlı patates püresi, havuç ve bezelyenin yanı sıra şeker kamışı içeren özel bir çocuk mönüsü de hazırlamış. Küçük yolcular, yolculuklarına eşlik eden kartal Eric, fok balığı Silka, kirpi Abbott ve Koala Shane'den oluşan Emirates Fly With Me Animals'ın yeni yıla özel karakteri ren geyiği Eve ile de bu dönemde tanışabilecekler.

Ayrıca araba, bebek arabası veya karyolaya da asılabilen Travel Buddy (Seyahat Arkadaşı); hem oyuncak hem de battaniye olarak kullanılabilen Carry Buddy (Taşıma Arkadaşı), çocukların kendisini yaratıcı bir şekilde ifade etmesine imkân veren Manyetik Çizim Tahtası ve küçük yolculara arkadaşlık edecek yumuşak battaniye Cuddle Buddy (Sarılma Arkadaşım) ise Dubai ve diğer noktalardaki havalimanı bekleme salonlarında yer alıyor.

Fenix'in Güney Amerika mutfağı

Bodrum'da sezonu kapatarak Ekim ayında kapılarını İstanbul'da tekrar açan Fenix, Güney Amerika mutfağını yorumladığı mönüsü ve DJ performansıyla bir yılbaşı gecesi vaat ediyor.

Fenix'in mönüsü, Michelin Green Guide / İstanbul Hafta Sonu Rehberi tarafından en iyi Türk şeflerinden biri seçilen Mert Şeran tarafından hazırlanmış…

Go Mongo'da Asya lezzetleri

"Mongolian Barbeque – Moğol Barbeküsü" konseptinin Türkiye'deki temsilcilerinden Go Mongo, yılbaşı akşamında Asya lezzetlerinin eşlik edeceği sofralara davet ediyor. Asya'nın geleneksel pişirme yöntemi Moğol barbeküsünden lezzetlerin yanı sıra tavuk samosa, kıymalı Çin mantısı, sihirli karides, somon teriyaki başlangıçlarda yer alıyor. Mönüde göçebe salatası, semiz otlu pancar salatası, deniz ürünleri salatası gibi alternatifler de bulunuyor. Gobi, Ulanbatur, Ural, Dalian gibi geleneksel wok ana yemekleri, noodle çeşitleri, sade, tay ya da sebzeli acılı pilavlardan oluşan tamamlayıcı mönü, kazandibi krem brüle, yapış yapış çikolata, mango sufle ve daha birçok tatlı da Go Mongo'nun yemekleri arasında.

Hilton İstanbul Bomonti'deki farklı programlar

Hilton İstanbul Bomonti yeni yılı, The Globe'da ödüllü şef Yannis Manikis'in yemekleriyle karşılıyor. 24 Aralık akşamı Noel'i kutlamak isteyenlere ise yine The Globe'da Manikis'in hazırladığı dört seçenekli mönü sunuluyor. Ayrıca Noel akşamı en az altı kişilik gruplar için özel olarak hazırlanan ''Traditional Roasted Whole Turkey Family Dinner" yemeği seçeneği de bulunuyor. Hilton İstanbul Bomonti'nin pastanesi Grand Patisserie'de ise 19-31 Aralık tarihleri arasında yılbaşına özel ürünler yer alıyor.

Richmond Nua'dan SPA fırsatı

Sapanca Gölü'nün ormanla kesiştiği noktada bulunan Richmond Nua Wellness-Spa yılbaşı paketlerine Superior odada yarım pansiyon konaklama, yılbaşı gecesi limitsiz yerli içecekli Gala yemeği, Gala yemeğinde orkestra eşliğinde canlı müzik, Yeni Yıl Brunch'ı, Spa girişi ve oda ikramları da dahil. Ertesi gün Richmond Nua Wellness-Spa'nın ıslak alanları arasında bulunan salt Jacuzzi, jet pool 117, herbal steam bath, sauna ve buhar banyoları da programın içinde.

Seraf'ta Anadolu yemekleri

Yılbaşı sofralarının geleneksel yemeği olan hindi dolması Seraf'ın yılbaşı mönüsünde sunuluyor. Hindileri doğal ortamda beslenen çiftliklerden temin eden Seraf Restaurant'dan bu yemeği önceden yılbaşı gecesi için sipariş ederek eve götürmek de mümkün. Kaburga dolması, sac tava, keşkekli kuzu incik gibi yemeklerden oluşan geleneksel Seraf mönüsü de sunulacak yılbaşı gecesi mönüsü içinde yer alıyor.

The Grand Tarabya'da Boğaz manzarası

The Grand Tarabya Oteli Limani'deki yılbaşı programında Tarabya şeflerinin bu özel gece için hazırladıklarına Gülcan Altan ve orkestrasının performansı eşlik edecek. Saat 21.00'de başlayan program, saat 02.30'a kadar devam edecek. Geceyi otelde geçirmek ve 2017'nin ilk gününe odalarında uyanmak ve brunch'la güne devam etmek isteyenler için Limani yılbaşı konaklama paketi de bulunuyor. Limani'nin yılbaşı mönüsünde karides marine, humuslu pastırma cipsi, yaprak sarma, Girit ezme, muhammara gibi mezelerin yanı sıra ahtapot ızgara, nar sorbe Alaska, levrek ızgara, ayva, balkabağı tatlısı, ekmek kadayıfı gibi lezzetler sunulacak.
The Grand Tarabya'nın ikinci katında bulunan Diba Bar'daki yılbaşı programında ise yerli ve yabancı parçaları modern dinamik bir üslûpla yeniden yorumlayan Purple Hand Band sahne alacak. Diba Bar için de konaklamalı yılbaşı paketi bulunuyor.

Zuma'da çağdaş Japon mutfağı…

Şef Rainer Becker tarafından yaratılan Zuma, yılbaşı gecesinde sushi çeşitleri, ızgara deniz mahsulleri ve dinlendirilmiş et çeşitlerinin yanı sıra, arpalı miso tavuk, baharatlı bonfile ve somon teriyaki gibi lezzetleri sunacak. Gecenin sonunu tatlıyla noktalamak isteyen misafirleri, yeşil çaylı muzlu kek veya vanilya çekirdekli dondurma ile gelen çikolata fondanın yanı sıra Zuma mutfağının özel seçimlerinden oluşan paylaşımlık tatlı tabağı bekliyor olacak. Zuma İstanbul'da 2017'nin ilk dakikalarına kokteyller eşliğinde canlı DJ performansının müziği ile girilecek.