''Deutsche Bank Kent Çağı Ödülü'' finalistleri belli oldu

Ödüle, İstanbul'un dört bir yanından eğitim, sağlık, konut, ulaşım, güvenlik ve ekoloji alanında 87 proje başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Deutsche Bank'ın ''Deutsche Bank Kent Çağı Ödülü'' finalistleri belli oldu.

Deutsche Bank'tan yapılan yazılı açıklamada, kentlerde yaşayan dünya nüfusunun yarısının karşı karşıya kaldığı problemlerin görünür kılınması ve bu problemlerin çözümüne yaratıcı çözümlerin desteklenmesi amacıyla verilen ödüle, İstanbul'un dört bir yanından eğitim, sağlık, konut, ulaşım, güvenlik ve ekoloji alanında 87 projenin başvurduğu belirtildi.

Yarışmanın 5 finalistinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, projelerin, ''Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'', Engelleri Kaldır Hareketi'nin engellilerin kent içerisindeki hareketlerinde karşılaştıkları güçlüklere dikkat çekmek için başlattıkları ''Renevatio'' projesi, ''Barış İçin Müzik'', Umut Çocukları Derneğinin ''Bakırköy Gençlik Evi'' ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfının SS. İlk Adım Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ile iş birliği içinde düzenlediği kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine yönelik çalışmalardan oluştuğu dile getirildi.

Açıklamada, ödülün verileceği projenin belirlenmesi için Ricky Burdett başkanlığında Arzuhan Doğan Yalçındağ, Çağlar Keyder, Behiç Ak, Enrique Norten, Anthony Williams ve Han Tümertekin'den oluşan uluslararası bir jüri heyetinin kurulduğu kaydedildi.

Aynı açıklamada, 100 bin dolar değerindeki ödülün, 4 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle sahibini bulacağı bildirildi.