'Borlu gübre' için deneme üretimi başladı

Bor gübresinin kullanılacağı bölgeler yapılacak toprak tahlillerinden sonra belirlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünyada bir çok ülkede kullanılan borlu gübre artık Türkiye'de de kullanılacak. Tarımda verimlilik ve üretim kapasitesini artıracak olan borun, gübre tesislerinde deneme üretimine başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Bandırma'da kuruluş çalışmaları tamamlanarak deneme üretimine başlayan tesislerinde yılda 8 bin ton bor gübresi üretilecek. İlgili kuruluşlar ile yapılan görüşmeler ve hazırlanan programa göre, borlu gübre, bor eksiği bulunan bölgelerde tarımsal üretim amacı ile kullanılacak.

Tarımda verim ve kaliteyi artıracak olan bor gübresinin kullanılacağı bölgeler yapılacak toprak tahlillerinden sonra belirlenecek. Bor gübresi ile Türkiye'nin tarımsal üretim potansiyelinin büyük oranda arttırılması amaçlanıyor.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün tamamen kendi imkanları ile gerçekleştirdiği Bandırma bor üretim tesislerinde üretilecek bor gübresinin ihracatının yapılması da öngörülüyor.

Yapımına 2007 yılı sonunda başlanarak yaklaşık bir yıl gibi bir sürede tamamlanan tesisler, teknoloji ve altyapısı dahil olmak üzere tamamen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından "anahtar teslim" olarak gerçekleştirildi.