'Can suyu'na iki günde 5 bin 200 başvuru

Sıfır faizli krediye 15 bin başvuru öngörülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ALİAĞA - Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi, büyük talep gördü. 26 Kasım'da başlatılan 'cansuyu kredisi'sine 2 günde 5 bin 200 başvuru yapıldı. 10 bin başvuru öngörülen 'cansuyu'na büyük talep olduğunu söyleyen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir İşletme Geliştirme Merkezi (İGEM) Müdürü Kazım Akgün, "KOSGEB, bu rakamı 15 bine çıkarma yetkisini aldı" dedi.

Aliağa Ticaret Odasında düzenlenen seminerde KOSGEB destekleri hakkında bilgi veren Akgün, sıfır faizli krediler başta olmak üzere, danışmanlık, eğitim, girişimciliği geliştirme, pazar araştırma, kalite geliştirme, inovasyon ve ihracat gibi konularda verilen hizmetleri anlattı.

26 Kasım'da başlatılan "Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi" için ülke genelinde 2 gün içinde 5 bin 200 başvuru yapıldığını kaydeden Akgün, uygulamaya 2 günde İstanbul'dan 886, İzmir'den 286, Bursa'dan 225, Ankara'dan 224, Denizli'den 213, Konya'dan 180, Kayseri'den 150, İçel'den 138, Manisa'dan 115 ve Eskişehir'den 105 başvuru geldiğini belirterek, "İzmir bölgesine bu müracaatlarla 16 trilyon (16 milyon YTL) sıcak para gelecek" dedi. Akgün, "10 bin başvuru öngörülen cansuyuna büyük talep var. KOSGEB, bu rakamı 15 bine çıkarma yetkisini aldı" diye konuştu.

"Bankalar tarafından istenen şartlar karşılanmak zorunda"

Beyanname dolduran ve KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıran imalatçı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerin "can suyu kredisi"ne başvurabildiğini hatırlatan Akgün, "Ancak bu tür kredi uygulamalarında yine bankacılık kuralları ve işlemleri geçerlidir. KOSGEB olarak biz sadece kredinin faizini ödüyoruz. Onun dışında firma bankacılık sisteminin istediği şartları karşılamak zorundadır" diye konuştu.