'Cansuyu'ndan yararlanamayanları da kurtarmak için çalışmalar sürüyor

Sanayi Bakanı Çağlayan, "Belirlenmiş limitin üstündekileri de kısmen rahatlatabilecek bir destek verilecektir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İstihdam Endeksli Can Suyu Kredisinden yararlanamayanlara da imkan tanınması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Zannediyorum ki bir imkan oluşturup, belirlenmiş limitin üstündekileri de kısmen rahatlatabilecek bir destek verilecektir" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında "Sanayi ve Ticaret Uzmanı" istihdam edilebilmesine olanak sağlayan kanun tasarısının 1. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çağlayan, yeni teşvik sistemiyle ilgili çalışmaların son noktaya geldiğini bildirdi.

Çağlayan, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) kanununda değişiklik yapılacağını ifade ederek, bununla ilgili hazırladıkları yasa taslağını, yeni yıldan önce Bakanlar Kuruluna sunacaklarını ve 2009'un ilk günlerinde de Meclis gündemine getireceklerini söyledi. Çağlayan, yapılacak değişiklikle imalatçı olmayan esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerin, KOSGEB olanaklarından yararlanacağını belirtti.

KOSGEB'in, imalatçı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'ler için sağladığı "İstihdam Endeksli Can Suyu Kredisi"ne, öngörülenin çok üstünde talep geldiğini belirten Çağlayan, "Başvuruyu kapatmak durumunda kaldık. Kapatmadan sonra 10 bin 679 firma başvuruda bulundu" dedi.

Çağlayan, başvuranlardan, belirlenmiş limit dışında olanlara da bir imkan tanınması noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Zannediyorum ki bir imkan oluşturup, belirlenmiş limitin üstündekileri de kısmen rahatlatabilecek bir destek verilecektir" diye konuştu.