'Çözüm için daha çok iletişim'

TSB Başkan adayı Groupama Sigorta Genel Müdürü Ramazan Ülger sektörün gelişimi için sigorta algısının gelişmesi için tüm tarafların katkısının sağlanmasının şart olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

wqefgvbfa.jpgSigorta sektörü için nisan ayı hareketli geçmeye aday. 62’si aktif toplam 68 üyesi bulunan Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) yeni başkanı 11 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda belirlenecek. Genel Kurul’da Birlik Başkanlığı’nın yanında, Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin de seçimi olacak. 

Bizde DÜNYA gazetesi olarak söz konusu Genel Kurul öncesi Birlik başkanlığı’na aday olan iki ismi sayfalarımıza taşıyarak Başkan seçilmeleri durumunda hedefl erini anlatmalarını istedik. Bu haftaki konuğumuz ise adaylığını açıklayan ilk isim olan ve sektörün yakından tanıdığı Groupama Sigorta ve Groupama Emeklilik Genel Müdürü Ramazan Ülger. Ramazan Ülger, Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) hızla büyüyen sektörün yasal birliği olduğunun altını çizerek, “Bu misyonundan dolayı birlik aracılığı ile şirketler arası iletişimin artırılmalı ve yaşanan sorunların hızla çözümü için etkin çalışmalara devam edilmelidir” dedi.

Birliğin öncelikli hedefleri 

Sigorta sektörünün geçmiş yıllardaki büyüme oranlarına bakıldığında reel olarak ülke büyüme oranlarından daha fazla büyüdüğünün görüldüğünü ifade eden Ramazan Ülger, “Ülkemizin genç nüfusu, kalkınma hızı, gelişmiş ekonomi sistemlerine entegrasyonu zorunlu olarak sigorta pazarını büyütmeye devam edecektir” diye konuştu. Türkiye Sigorta Birliği’nin öncelikli hedefl erini ne olması gerektiğini sorduğumuz Ramazan Ülger, şunları söyledi: “Başta tabii ki sektörün gelişmesi için yoğun bir şekilde çalışmak, ardından ihtiyaç duyulan düzenlemeler için çalışmaları yapmak, en önemli sorunlardan biri olan rekabetin sağlıklı yürütülmesine destek olmak, sigorta pazarının büyütülmesi ve tabiki de sigorta bilincinin artırılması olarak sıralanabilir.”

Sektör bir bütün olarak düşünülmeli 

Aynı zamanda sigorta sisteminin çok geniş bir alana yayılan bir sektör olduğunun altını çizen Ramazan Ülger, “Şirketlerin yanı sıra, sektörün bütününü oluşturan tüm dağıtım kanalları, birlik organları içerisinde yer alan ve sektörün gelişimine hizmet eden yapılar, eksperler, hasar ve operasyon işlemlerinin sağlıklı yürümesi için şirketler ile işbirliği içinde olan hizmet sağlayıcılar ile birlik sürekli görüş alış verişinde bulunmalı, hizmet kalitesinin artırılması ve sigorta algısının gelişmesi için tüm tarafl arın katkısını sağlamalıdır” diye konuştu. Ülger seçilmesi durumunda ise üstünde önemle durduğu bu konuları ön plana çıkararak sektörün daha da gelişmesine katkı sağlamayı amaçladığının altını çizdi.

Salt çoğunluk sağlanmazsa 15 gün ertelenecek 

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) 62’si aktif toplam 68 üyesi bulunuyor. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’na göre ise Genel Kurul, Birliğin en yüksek organı ve Hazine Müsteşarlığı Genel Kurul’da gözlemci bulundurabiliyor. Kanuna göre, Birlik organları: Genel Kurul, Birlik Başkanı, Yönetim Kurulu, Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulu’ndan oluşuyor. Genel Kurul levhaya kayıtlı üye sayısının salt çoğunluğuyla toplanırken, çoğunluk sağlanamadığı takdirde, toplantı on beş gün ertelenebiliyor. Genel Kurul'da her şirketin bir oy hakkı bulunurken, kararlar hazır bulunan şirketlerin salt çoğunluğu ile alınıyor. Yasaya göre, Birlik Başkanı’nı görevleri ise, Birliği temsil ve idare etmek, Yönetim Kuruluna başkanlık etmek, Genel Kurulu toplantıya çağırmak ve gerektiğinde Birlik organlarını veya üçüncü kişileri yönetim kurulu toplantısına görüş almak üzere davet etmek olarak sıralanıyor.