'Çukurova Telecom'dan karar düzeltme başvurusu

Şirket, SPK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması davasında temyiz talebinin reddi için başvuruda bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell'in ortağı Çukurova Telecom Holdings'in, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması davasında temyiz talebinin reddi için karar düzeltme başvurusu yapacağı bildirildi.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş ile ilgili olarak Çukurova Telecom Holdings Limited adına vekaleten Avukat Yalın Akmenek'ten İMKB'ye gönderilen açıklamada, SPK'nın 7 Ekim 2005 tarih ve 39/1215 sayılı kararının yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara 4. İdare Mahkemesi nezdinde açılan ve Çukurova Telecom Holdings Limited'in de katılan olarak müdahil olduğu davada, ilgili mahkeme tarafından dava konusu kararın iptaline karar verildiği ve anılan karara karşı yasal süresi içerisinde yürütmenin durdurulması talebiyle temyiz başvurusunda bulunulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu kararın temyizine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulunun CE Çukurova Telecom Holdings Limited'in yapmış olduğu başvurular, Danıştay 13. Dairesinin 25 Haziran 2008 tarih ve k. 2008/5083 sayılı kararıyla reddedilmiştir. Söz konusu karara karşı, süresi içinde yürütmenin durdurulması talebi ile karar düzeltme başvurusunda bulunulacak olup yasal haklarımız sonuna kadar icra edilecektir."