'e- Ticaret Kanunu' görüşülüyor

Alt Komisyon, tarafların hazırladığı ortak metin üzerinden görüşmelerin sürdürülmesini kararlaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Sanayi,Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Alt Komisyonunda, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmeler sürüyor.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Başkanlığında KİT Komisyonu Salonu'nda toplanan Alt Komisyona, Gümrük ve Ticaret, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Ekonomi ve Adalet bakanlıklarından yetkililer ile Türkiye Bankalar Birliği, TÜSİAD, TOBB ve Türkiye Barolar Birliğinin de aralarında bulunduğu çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.
Alt Komisyon Başkanı Erdoğan, "e-ticaret"in 250 milyon liraya yaklaşan bir büyüklüğe ulaştığına dikkati çekerek, Türkiye'de yapılan ticaretin yüzde 8'inin elektronik ortamda yapıldığını belirtti.
 
Yaklaşık 4 haftadır süren görüşmelerin ardından ilgili bakanlıklardan ortak metin talep ettiklerini, bunun hazırlanıp kendilerine sunulduğunu aktaran Erdoğan, "Bu 13 maddelik bir tasarıydı. Bunun 9. maddesini çıkarttık. Tarafların büyük kısmıyla büyük oranda ortak bir paydada buluştuk. Komisyonun önümüzdeki oturumlarında bu ortak metin üzerinden görüşmelerimiz devam edecek" dedi.
 
(AA)
Bu konularda ilginizi çekebilir