'Enerjiye verilen önemden memnunuz'

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, hükümetin açıkladığı programda enerji konusuna önem verilmesinden memnun olduklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı programda enerji konusuna özel önem verdiğini gördüklerini ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Sabancı aynı zamanda liberalleşme de adımlarının hızlanması gerektiğini vurguladı.

EnerjiSA tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Güler Sabancı, “Dün Sayın Başbakanımızın açıkladığı programda enerji konusuna özel önem verildiğini gördük. Enerji verimliliği, rekabetçi piyasanın oluşması, yerli ve yenilenebilir kaynaklara önem verilmesi, dolayısıyla vatandaşın sürekli kaliteli, güvenli ve asgari maliyette enerjiye kavuşması hedeflerini memnuniyetle karşılıyoruz’’ dedi.

Sabancı konuşmasının devamında şunları söyledi:

'Dünya genelinde başlıca gündem maddelerinden biri'

“Enerji sektörü, Türk özel sektörünün katkısıyla son yıllarda büyük bir dönüşümün yaşandığı bir alandır. Biz de EnerjiSA olarak bu sektörün lider ve öncü oyuncusuyuz. Bunun getirdiği sorumlulukla, EnerjiSA olarak liberalleşen elektrik piyasasında müşteriyi işin odağına alan yeni bir dönem açıyoruz.

Bugünün dünyasında, en önlenemez trendlerden biri şehirleşme ve bununla birlikte ortaya çıkan elektrifikasyon ve dijitalleşme. Toplumların yaşam kalitesi ve ekonomilerin sağlıklı işleyişi bakımından stratejik önemde olan enerji, dünya genelinde başlıca gündem maddelerinden birisi olma özelliğini koruyor. Bu ay sonunda Paris’te başlayacak ve dünyamızın geleceği bakımından çok önemli olan iklim toplantılarının gündeminde de enerji sektörünün oldukça ağırlıklı bir yeri olacak. Elektriğin artan önemi, bizleri daha iyi bir enerji geleceğine ulaşmak yönünde, yeni teknolojiler, uygulamalar ve iş modelleri üzerinde daha fazla yoğunlaşmaya yöneltiyor.

'Liberalleşmede önemli adımlar atıldı'

Enerji Bakanlığımız ve EPDK’nın liderliğinde elektrik piyasasının liberalleşmesinde çok önemli adımlar atıldı.  Elektrik sektörüne son 10 yılda yaklaşık 60 milyar dolar yatırım gerçekleştirildi.

'Düzenlemeler rekabetçiliği güçlendirmeli'

Şimdi, bu sektörde liberalleşme adımlarını hızlandırmalı, daha ileriye taşımalı ve daha tüketici lehine olan bir piyasaya kavuşmalıyız. Bunu sağlamak üzere, enerji piyasalarındaki düzenlemelerin, piyasanın rekabetçiliğini, şeffaflığını ve öngörülebilirliğini artıracak şekilde güçlendirilmesini bekliyoruz."

Sabancı, başta Başbakan olmak üzere, yeni kurulan hükümeti ve bakanları kutladı.