'Enformasyon Teknolojisi Ağı'nda Türkiye 6 basamak düştü

Türkiye, 'Enformasyon Teknolojisi Ağı Hazır Olma Endeksi' sıralamasında 6 basamak gerileyerek 61. oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA/CENEVRE - Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl hazırlanan "Enformasyon Teknolojisi Ağı Hazır Olma Endeksi" sıralamasında Türkiye 6 basamak gerileyerek 61. oldu.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan 2008-2009 yıllarını içeren "Küresel Enformasyon Teknolojisi Raporu" yayımlandı. Raporda, iyi eğitimin temel olduğu, yüksek teknolojiye olan hazırolma durumu ve inovasyonun büyümenin gerekli motorları olduğu ifade edildi.

Raporda yer alan "Enformasyon Teknolojisi Ağı Hazır Olma Endeksi" sıralamasında geçen yıl olduğu gibi ilk iki sıralamada 5,85 ve 5,84 puanlarla Danimarka ve İsveç yer alırken, bu ülkeleri ABD, Singapur, İsviçre, Finlandiya, İzlanda, Norveç, Hollanda ve Kanada izledi. Dünyanın önde gelen ülkelerinden Japonya 17., Fransa 19., Almanya 20., Lüksemburg 21., İtalya 45., Çin 46. sırada yer aldı.

Endeks sıralamasında geçen yıl 55. sırada yer alan Türkiye bu yıl, 6 basamak gerileyerek Romanya, Brezilya, Azerbaycan'ın ardından 3,91 puanla 61. oldu.

Türkiye'yi Ukrayna, Brunei Sultanlığı, Kolombiya ve Uruguay izlerken 134 ülkenin yer aldığı endeks sıralamasında Çad sonuncu sırada yer aldı.