'Gizli zam' iddialarına EPDK'dan yalanlama

EPDK, elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yüzde 250 'gizli zam' yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca, (EPDK) elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 gizli zam yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

EPDK'dan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 gizli zam yapıldığı yönünde gerçek dışı haberlere yer verildiği belirtildi. Acıklamada, "Kurumumuzu yıpratmaya yönelik bu haberlerin baştan aşağı yalan ifadelerle dolu ve maksatlı olduğu kolayca anlaşılmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Elektrik fiyatlarına yönelik herhangi bir gizli zammın söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, 2016 yılının başlangıcı itibari ile EPDK tarafından yapılan zammın kurumun internet sitesinde kamuoyu ile paylaşıldığı ve Resmi Gazete'de yayımlandığı kaydedildi.

EPDK açıklamasında, gizli bir zamdan söz edilmesinin, iyi niyetle yorumlanması mümkün olmayan açık bir çarpıtma olduğu bildirildi.

'Ulusal tarife uygulaması söz konusu'

Öte yandan, dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir verginin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Dağıtım bedeli, elektriğin taşınması anlamına gelen dağıtım hizmetinin karşılığında alınmaktadır" ifadesi yer aldı.

İlgili haberlerde yer alan İstanbul ve Ankara için farklı tarifeler uygulandığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığı, tüm Türkiye’de tarifelerin aynı olduğu kaydedildi.