'Global trendleri iyi analiz etmeye çalışmalıyız'

İSO Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük, "Daha büyük hedefler için küresel pazarlara açılırken, öncelikle dünyanın nereye gittiğini anlamaya, global trendleri iyi analiz etmeye çalışmamız gerekiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 
 

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük, "Büyük hedefler için küresel pazarlara açılırken, öncelikle dünyanın nereye gittiğini anlamaya, global trendleri iyi analiz etmeye çalışmamız gerekiyor" dedi.

İSO tarafından düzenlenen 11. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi'nin kapanışında Küçük, bu yıl "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Bölgesel Üretim, Küresel Güç" temasıyla gerçekleştirilen kongrede, uzun süredir küresel rekabet mücadelesinin içinde olan Türk sanayinin ve Türk şirketlerinin önemli bir deneyim ve birikim edindiklerini ifade etti.

Şimdi hedefin daha ileriye gitmek, Türkiye'nin avantajlı coğrafi konumundan, geniş ticari ve kültürel hinterlandından daha iyi faydalanmak olduğunu işaret eden Küçük, "Daha büyük hedefler için, küresel pazarlara açılırken, öncelikle, dünyanın nereye gittiğini anlamaya, global trendleri iyi analiz etmeye çalışmamız gerekiyor" dedi.

Kongre kapsamında yapılan sunumlardan, pazarlar ve tüketici profili giderek birbirine benzese de başarı için gidilen ülkedeki yerel tüketicinin taleplerini zevklerini, alım gücünü dikkate almak, ihtiyaçlarına kulak vermek ve ürünleri ona göre çeşitlendirmek gerektiğini anladıklarını anlatan Küçük, şunları kaydetti:

"Gidilen ülkede, ortaklar, yerel liderler, yerel takımlar oluşturabilmenin, yerel pazara uyum sağlamanın önemini gördük. Personel yapısı, konuşma dili gibi, belki ilk anda aklımıza gelmeyen konularda, Çözümler üretmek, politikalar geliştirmek gerektiğini fark ettik. Küresel rekabet gücü için, sosyal sorumluluk, çevre ve sürdürülebilirlik gibi, küresel tüketici hassasiyetlerine uygun üretim zorunluğunu bir kez daha hatırladık. Gideceğimiz ülkelerin tespitini doğru yapmakta, iyi ticari istihbaratın, iyi bir dünya analizine dayalı,sağlam bir dış ticaret politikasının önemini teyit ettik."

Bölgesel üretim, küresel güç vizyonu hazırlık gerektirdiğine dikkati çeken Küçük, en başından itibaren tüm kongrelerde sanayicilerin var olma mücadelesi verdikleri küresel rekabet şartlarını daha yakından tanımalarına yardımcı olabilmeyi ve küresel ekonominin giderek karmaşıklaşan hiper rekabet ortamındaki fırsat ve tehditleri tespit etmelerine, bu tespitler doğrultusunda zihinlerinde yeni fikir ve vizyonlara yer açılmasına  katkıda bulunabilmeyi amaçladıklarını kaydetti.