'İlk çeyreği Fed belirleyecek'

Piyasaların yönü birinci çeyrekte Fed'e bağlı olacak, yatırım tercihlerinde Euro/dolar ve hisse senetlerinin oranı arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) bünyesindeki Kurumsal Yatırımcı dergisinin düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre, 2015'in ilk çeyreğinde piyasaların yönünü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentiler ve siyasi alandaki gelişmelerin belirlemesi öngörülürken; tercih edilen yatırım araçları arasında euro/dolar ve hisse senedi yer aldı. 

TKYD tarafından yapılan açıklamaya göre, 25 fon yöneticisinin katıldığı anket 22-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ankette, "Fon yöneticileri... yeni yılda da Fed'in atacağı adımların piyasalarda en belirleyici faktör olacağını öngördü. Anket katılımcılarının yüzde 60'ı Fed'in faiz artırımına yönelik kararlarının yılın ilk çeyreğinde en önemli etken olacağını belirtti" denildi. 

Ankete katılanların yüzde 20'si ise, siyasi alanda gelişmelerin belirleyici olacağını ifade etti. Yatırım araçları arasında bir önceki ankette katılımcılar arasındaki yüzde 21 seviyesindeki euro/dolar tercihi yüzde 40'a yükselirken; hisse senedini tercih edenlerin oranı da yüzde 15'ten yüzde 32'ye yükseldi. Üçüncü sırada ise yüzde 20 ile özel sektör tahvili yer aldı. Ankete katılan fon yöneticileri borsada iyi performans bekledikleri sektörleri sıralarken, en fazla bankacılık ve havayolu sektörlerine yer verdi. Fon yöneticilerinin 14'ü bankacılık sektörünün, 12'si de ağırlıklı olarak havayolu olmak üzere ulaşım sektörünün ilk çeyrek için cazip göründüğünü belirtti.    

Bu konularda ilginizi çekebilir