'İlk hafta planı' Başbakanlık'ta

Şimşek, hükümetin 1 haftada hayata geçirmeyi planladığı eylem planını içeren kararname taslaklarının Başbakanlık'a sevk edildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında bir haftada hayata geçirmeyi planladığı; esnaf, çiftçi ve gençlere yönelik eylemleri içeren kararname taslaklarının Başbakanlık'a sevk edildiğini açıkladı.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, 2016 Eylem Planı'nın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen hafta açıklandığını hatırlattı.

Eylem planında yer alan ve bir hafta içinde hayata geçirilmesi planlanan eylemlerle ilgili Hazine Müsteşarlığının, Bakanlar Kurulu karar taslaklarını Başbakanlık’a sevk ettiğini ifade eden Şimşek, taslaklardaki düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Şimşek, söz konusu taslaklarının eylem planında yer alan "çeyiz hesabı uygulaması, gençlere 100 bin lira faizsiz kredi desteği verilmesi ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla 100 bin liraya kadar yüzde 85 kefalet imkanı sağlanması, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ve çiftçilere sera desteği sağlanmasına" dönük eylemleri içerdiğini kaydetti.