'Metro Gastro Buluşması' açıldı

Gastronomi sektöründe faaliyet gösteren firmalar 5'inci kez bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Metro Toptancı Market tarafından düzenlenen "Metro Gastro Buluşması"  CNR Expo Fuar Merkezi'nde açıldı.

Metro Gastro Buluşması 2009'un açılışını Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak ve Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, yumurta kırarak gerçekleştirdi.

Ergin, etkinliğe ilişkin gastronomi sektöründe faaliyet gösteren firmaları 5'inci kez bir araya getirdiklerini belirterek, fuara davet ettikleri otel, restoran ve catering gibi işletme mutfakları ile Türkiye'deki yenilikleri, ürünleri ve farklı çözümleri  paylaşmak istediklerini söyledi. Tüketicilere çok farklı ve yenilikçi çözümler sunduklarını anlatan Ergin, şunları kaydetti:

"Ürünlerimizin içerisinde 'suyunu salmayan domates' gibi ürünlerimiz de var. Bu ne demek? Sandviçi yediğimiz zaman, domatesin suyu ekmeğe bulaşır ve hamurlaştırır. Bu domates su salmıyor ve içindeki su oranı aynı. Türkiye'deki tarımsal ürünlerin 3'te 1'i bizim tayinlerimize göre çöpe atılıyor. O yüzden bu tip ürünlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz."

Sektörün 165 temsilcisinin yer aldığı, 11 bin metrekare alanda gerçekleştirilen Metro Gastro Buluşması'nda kebapçılara ve büfelere yönelik özel olarak geliştirilmiş, pişirme sırasında su salmayan "İntense domates" ve dört mevsim raflarda bulunabilecek Ege otları gibi birçok yeni ürün sergileniyor.

Yeni ürünlerin, teknolojilerin de yer alacağı ve yurt dışından gastronomi uzmanlarının ağırlanacağı buluşmaya, yatırım yapmak ya da yatırımlarını genişletmek isteyen 2 bin 500 ziyaretçinin katılması bekleniyor. Metro Gastro Buluşması, 7 Şubat Cumartesi gününe kadar sürecek.