'Shell Eco-Marathon 2009' ile yakıt tasarrufunda yeni rekorlar kırılacak

'Shell Eco-Marathon 2009' yarışmasının amacı dünyanın dört bir yanından öğrenciler ile yakıt tasarrufunda yeni rekorlar kırmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dünyanın dört bir yanından öğrencileri yakıt tasarrufunda yeni rekorlar kırmak üzere bir araya getiren "Shell Eco-Marathon 2009" için çalışmalara başlandı.

Alınan bilgilere göre, yarışma, 7-9 Mayıs 2009 tarihleri arasında Almanya'nın Brandenburg eyaletindeki EuroSpeedway Lausitz pistinde Avrupa ve çevresinden 200'ü aşkın ekibin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Gençlerin yarının en az yakıtla en fazla yol alan otomobillerini bugünden üretmelerine imkan sağlayacak Shell Eco-Marathon Avrupa Yarışması'na bu yıl Türkiye'den 13 okul 14 araçla katılma hakkı kazandı.

Yarışmada, bu yıl Sakarya Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi olmak üzere 4 okul "şehir arabaları" kategorisinde, Atatürk Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Terakki Vakfı-Özel Şişli Terakki Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi-Karamürsel Meslek Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi'nin aralarında yer aldığı 9 okul ise "prototip" kategorisinde tasarlayacakları otomobilleri ile Türkiye'yi temsil edecek.

Gençlerin tasarlayıp, ürettikleri araçları test ettikleri Shell Eco-Marathon yarışları inovasyonu teşvik eden, doğayı koruyan, enerji verimliliği için en gelişmiş teknolojinin kullanılmasını destekleyen eğitsel bir platform oluşturuyor.

ABD'de ise bu yıl ikincisi yapılacak Shell Eco-Marathon Amerika yarışları, 15-18 Nisan günleri arasında California'daki Auto Club Speedway Pisti'nde gerçekleştirilecek.