'Türkiye 2010 reklam ihalesinde' son başvuru tarihi 8 Ekim

2010 yılında Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtım kampanyasına ilişkin yapılacak ihale için başvuruların Berlin Ofisi'ne yapılması gerekiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - 2010 yılında Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtım kampanyasına ilişkin yapılacak ihaleye ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, ihalenin hangi temeller çerçevesinde yapılacağı, hangi aşamalardan geçeceği gibi konularla ilgili yerli ve yabancı ajanslara bilgi verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, toplantıda yaptığı konuşmada, 2010 yılı için Türkiye'nin yurt dışında tanıtım ihalesi için daha sonra da bir basın toplantısı gerçekleştirileceğini ifade ederek, söz konusu toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından ihalenin bütçesi ve çerçevesini belirleyen temel ilkelerin duyurulacağını bildirdi.

Taşbaşı, bu yıl ilk defa bakanlık olarak reklam ve turizm sektörlerinin temsilcilerinin, akademisyenlerin katılımıyla ''Arama konferansı'' gerçekleştirildiğini hatırlatarak, konferansta sadece turizm açısından değil, genel açıdan ülke tanıtımı ve imajının değiştirilmesi amacıyla ''Türkiye Tanıtım Komitesi'' adı altında bir üst komitenin kurulması yönünde karar çıktığını anımsattı.

Cumhur Güven Taşbaşı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteği ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in girişimleriyle bir toplantı yapıldığını, bu toplantı sonucunda Başbakanlık'ta bir alt komisyonun kurulduğunu kaydetti.

Bu alt komisyonun, kurulması öngörülen ''Türkiye Üst Tanıtım Komitesi'' adı altında bir komitenin nasıl yapılanması gerektiği konusunda çalışmalar yaptığını anlattı.

Son başvuru tarihinin 8 Ekim

Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel de, 2010 yılında Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtım kampanyasına ilişkin yapılacak ihale için başvuruların müdürlüğün Berlin Ofisi'ne yapılması gerektiğini ve son başvuru tarihinin 8 Ekim 2009 olduğunu bildirdi.

''Türkiye'nin pazar payının ana pazarlarda geliştirilmesi, olgun pazarlarda korunması, gelişmekte olan pazarlarda artırılması için tanıtımın çok önemli olduğunu'' vurgulayan Demirel, normal koşullar altında toplam ziyaretçi sayısının yüzde 6, gelirlerin ise yüzde 8 oranında artırılmasının beklendiğini kaydetti.

Demirel, İhale Komisyonu'nun ''kültür ve tanıtma müşaviri ile ataşesi, gözetmenler, Reklamcılar Derneği veya bakanlık tarafından önerilen 2 öğretim üyesi, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından önerilen 1 öğretim üyesi ile sektörle ilgili TÜROFED, TÜRSAB, TUREB ve TYD'nin görevlendireceği temsilcilerden oluşacağını'' ifade etti.

Tüm aşamalardan sonra komisyonun ihaleyi kazanan firmayı tutanakla Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bildirileceğini anlatan Demirel, kazanan firmanın basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Levent Demirel, bakanlığın hedefinin, 2012 yılı için 30 milyonun üzerinde turist 27 milyar dolar gelir, 2023 yılı için de 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin tanıtımı ile ilgili planlanan üst komisyona ilişkin Demirel, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Başkanlığında ilgili tüm kamu, kurum ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşturulan alt komisyonun, üst komitenin nasıl örgütleneceği konusunda toplantılar yaptığını belirtti.