1 milyar euro yatırım yapacak

EBRD, Türkiye'ye gelecek yıl en az 1 milyar euro yatırım yapmayı düşünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL- Türkiye'ye bu yıl 1 milyar euro civarında yatırım yapmayı öngören Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), gelecek yıl da en az aynı seviyede yatırım yapmayı planlıyor.

EBRD Başkanı Suma Chakrabarti dün akşam gazetecilerle yaptığı toplantıda bankanın özellikle yenilenebilir enerji ve tarım alanında yüksek taleple karşılaştığını ifade ederek, "Gelecek yıl da en az bir milyar euro yatırım yapacağımıza güveniyorum" dedi.
Gelişmekte olan Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde faaliyet gösteren ve bu yıl Ürdün, Tunus, Fas ve Mısır'da da yatırım yapmaya başlayacak olan EBRD,Türkiye'de faaliyete başladığı 2009 yılından bu yana 2 milyar euro yatırımyaptı.

EBRD bankalar aracılığıyla küçük ölçekli şirketlere kullandırdığı kredilerve büyük projelere doğrudan verdiği krediler dışında özel şirketlerin sermayesine ortak olma yoluna gidebiliyor.

EBRD, Temmuz ayında tarım sektöründe faaliyet gösteren Tiryaki Agro'ya 25milyon dolar tutarında sermaye desteği sağlamıştı.
EBRD'nin Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu yöneticisi Olivier Descamps, bankanın şirket sermayesine yatırım için iki farklı yaklaşım benimsediğine dikkat çekerek, "Özel şirketlere doğrudan yatırım yapılabildiği gibi... başka bir seçenek bölgesel özel sermaye fonlarına da yatırım söz konusuolabilir" dedi.

EBRD'nin Türkiye yöneticisi Michael Davey'de bankanın özel şirketlere sermaye yatırımını artırmak istediğini ifade ederek, "Şu ana kadar az sayıda sermaye yatırımı oldu, sayılarının artmasını istiyoruz" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir