100 bin haneye yüzde 0.33’le kredi

Odalar Birliği, yapı sektörü ve Halkbank ile yeni bir kampanyaya imza attı: Evini Yenile Türkiye... Kampanya ile Halkbank 0.33 faizle kredi verecek. 100 bin haneye ulaşılıp, 1 milyar liralık iş yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

2 BİN TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLER İÇİN

Kriz döneminde iç talebi canlandırmak için çare arayan reel sektör yeni bir kampanyaya daha imza attı. ‘Kriz Varsa Çare de Var’ kampanyasının ardından TOBB ile birlikte harekete geçen yapı sektörünün 83 firması ve 13 bin bayisi, Halkbank ile anlaşarak, kriz nedeniyle evindeki tadilatı erteleyenlerin önünü açtı. ‘Evini Yenile Türkiye’ isimli kampanyaya göre Halkbank tüketicilere, 2 bin TL ve üzeri alışverişleri için ‘Ev yenileme kredisi’ verecek. Vadesi üç yıla kadar uzayan kredide faizler yüzde 0.33’den başlayacak.

1 MİLYAR LİRADAN FAZLA İŞ POTANSİYELİ

Düşük masraflı kredide 12 ay vadede yüzde 0.33, 24 ay vadede yüzde 0.80, 36 ay vadede yüzde 0.95 faiz uygulanacak. Bir yıllık kredinin maliyeti yüzde 7.25, iki yıllık kredinin maliyeti yüzde 11.37, üç yıllık kredinin maliyeti ise yüzde 12.63 olacak. Tüketiciler, masrafsız kredi kullanmak isterse faizler biraz yükselecek. Kredi geri ödemesi iki ay sonra başlayacak kampanya 3 ay sürecek. 100 bin hanenin faydalanması düşünülen kampanya sonucunda yapı sektörüne 1 milyar liranın üzerinde iş yaratılacak.

DİĞER ADI, ‘EVDE HUZUR KREDİSİ’

Kampanyayı ‘Evde Huzur Kredisi’ olarak tanımlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Duble kazan-kazan durumu var. Bir tarafta banka, bir tarafta üreten yani reel sektör, bir tarafta esnaf, bir tarafta da vatandaş var” dedi. Hisarcıklıoğlu, diğer bazı sektörlerde tüketimi canlandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini de kaydetti. Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise “Talep bulursak hem bu kampanyayı uzatabilir hem de yeni kampanyalar yapabiliriz” diye konuştu.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde