1,6 milyar dolarlık sektör buluşuyor

Çağrı Merkezleri Derneği'nin (ÇMD), her yıl düzenlediği sektör buluşması etkinliği bu yıl 10 Nisan Cuma günü gerçekleştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇMD'den yapılan açıklamaya göre, çağrı merkezi sektörünün yaklaşık yüzde 90'ını temsil eden dernek tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen sektör buluşması etkinliği bu yıl, İstanbul'da "İletişimin Merkezi, İstihdamın Öncüsüyüz" temasıyla yapılacak. 

Etkinliğin açılışını, her yıl olduğu gibi bu yıl da BTK Başkanı Tayfun Acarer gerçekleştirecek. Etkinliğe yaklaşık 300 davetlinin katılımı bekleniyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇMD Başkanı Metin Tarakçı, çağrı merkezi sektörünün özellikle son yıllarda yaşanan atılımla birlikte Türkiye'de 80 binin üzerinde istihdam sağlayan ve 1,6 milyar doları geçen bir pazara dönüştüğünü bildirdi. 

Sektörün oluşturduğu yüksek istihdam ve bölgesel kalkınmaya sağlanan katkılar nedeniyle bugün Türkiye'nin en stratejik sektörlerinden biri haline geldiğini aktaran Tarakçı, şunları kaydetti: 

"Sektörümüzün kendine has dinamiklerini, karşılaştığı sorunları ve olası fırsatları değerlendirebilmek açısından tüm paydaşlarımızı ve kamu kurumlarındaki değerli yetkilileri bir araya getirmek çok değer verdiğimiz bir buluşma. Etkinliğimizde, çağrı merkezlerini etkileyen önemli yasal düzenlemeler hakkında ilgili yasa koyucular tarafından yapılacak bilgilendirmelere, e-devlet hizmetlerinin gelişim süreci ve bu süreçte çağrı merkezlerinin yerine, en büyük sorunlarımızdan biri olan çalışan sirkülasyonu ve çözüm önerilerine, yeni iş alanlarımızdan sosyal medyada en iyi müşteri yönetimi hizmetinin nasıl olması gerektiğine yer verirken önemli iş dünyasından önemli bir ismi de konuk konuşmacı olarak ağırlıyor olacağız. Yaklaşık 300 davetlinin katılmasını beklediğimiz bu özel buluşmada sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ederken, tüm davetlileri iş ortamının dışında keyifli bir atmosferde bir araya getirmeyi hedefliyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir