”2 milyon kişiye 50 milyon dolarlık fayda sağladık”

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Develioğlu, müşterilere en iyi fiyatı kendilerinin sunduğunu ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, her alanda müşterilere en iyi fiyatı kendilerinin sunduğunu savundu. Develioğlu, "Faturalı tarifede rakiplerimizin bizden daha ucuz fiyatlandırmasını görmedik. Kendi içlerindeki konuşmalarda da Turkcell'den daha uygunu yok" dedi.

Develioğlu, Turkcell'in tüketiciye sunduğu fiyat teklifleri ve paketlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, şu anda 35 milyon müşterilerinin bulunduğunu, "aylık dakika paketleri", "süper tarife", "bizbize kampüs tarifeleri" ve evTurkcell servisiyle yeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Tarife seçilirken verilen fiyatlar ile ücretlendirme periyodu ve bedava/indirimli dakika hakkı gibi unsurlara dikkat edildiğinin altını çizen Develioğlu, "dakikası en fazla 8 YKr" paketinde dakika ücretinin alınan paketin süresine göre 4,3 YKr'ya kadar düştüğünü ve kullanılmayan dakikaların devredildiğini söyledi.

"Avea her yöne300-hepsibir" paketinde ise dakikanın 10/25 YKr, "Vodafone konuşkan paket/seç konuş" ta ise dakikanın 10-12,7/30 YKr ile ücretlendirildiğini ifade eden Develioğlu, söz konusu diğer iki operatörde paketlerde kullanılmayan dakikaların devretmediğini söyledi.

Turkcell'in "süper tarife"sinde 250 kontör yükleyene 5 dakikası 2 kontör olduğunu belirten Develioğlu, paketin 35 milyon Turkcelli ile 5 dakikası 1 kontör ile ücretlendirilirken, bunun "Avea mobil öğrenci" paketinde mobil öğrenci tarifesindekilerle 10 dakikası 2 kontör ile, "Vodafone cep öğrenci" paketinde ise seçilen 10 kişi ile 5 dakikası 1 kontör ile ücretlendirildiğini anlattı.

"Her yöne en ucuza konuşma olanağı"

Develioğlu, "Turkcell bizbize kampüs" paketinde tüm kampüslülerle hazır kartlı gençlerin 10 dakikası 1 kontöre konuştuğunu ve faturalı hat kullanan gençlerin ayda 11,9 YTL'ye tüm Turkcelli'ler ile 2 saat bedava konuştuktan sonra 10 dakika için sadece 9,9 YKr ödediğini belirterek, "Avea mobil öğrenci"de mobil öğrenci tarifesindekilerle 10 dakikası 2 kontör ve "Vodafone cep öğrenci"de seçilen 10 kişiyle 5 dakikası 1 kontör ile konuşulduğunu kaydetti. Turkcell'in müşterilerine "her yöne en ucuza" konuşma olanağı sunduğunu ifade eden Develioğlu, faturalı hat sahiplerinin "herkesle" paketiyle her yöne dakikası en fazla 20 YKr'ye konuşabildiğini, 600 dakika ve üstü paketlerde her yöne konuşmanın dakikasının ise 10 YKr'ye kadar düştüğünü, hazır kartlılarda "bir fiyat tarifesinde" ise 250 ve üzeri kontör yükleyenlerin her yöne dakikası 1 kontöre konuşabildiğini aktardı.

"2 milyon kişiye 50 milyon dolarlık fayda sağladık"

Lale Saral Develioğlu, Turkcell'in "evTurkcell" servisinde belirli bir mekandan sabit hatlarla dakikası 5 YKr'ye konuşulduğunu ve bu paketteki abone sayılarının 1 milyonu aştığını bildirdi. Nisan-Haziran 2008 döneminde gençtrkcll'in gerçekleştirdiği marka işbirlikleri ile 1 milyon 560 bin ücretsiz sinema bileti dağıtıldığını, giyim kampanyası dahilinde de gnçtrkcll'liler tarafından 640 bin kez indirimli alışveriş yapıldığını anlatan Develioğlu, İşTcell'in şY ile yaptığı işbirliğinden 1,5 ayda 280 bin müşterinin faydalandığını ve 60 milyon mil dağıtıldığını, İşTcell Shell kampanyasından 280 bin kişinin yararlandığını, İşTcell'lilerin giyim kampanyasında 2,5 ayda 2,6 milyon YTL'lik alışveriş yapıldığını kaydetti. Develioğlu, kasım ayından bu yana gnçtrkcll marka işbirlikleriyle 2 milyon kişiye 50 milyon dolarlık fayda sağladıklarını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Develioğlu, "Her alanda müşterilerimize en iyi fiyatı biz sunuyoruz. Faturalı tarifede rakiplerimizin bizden daha ucuz fiyatlandırmasını görmedik. Kendi içlerindeki konuşmalarda da Turkcell'den daha uygunu yok" dedi.

Ekim ayından beri müşterilerin hemen hemen hepsinin yeni tarifelere dahil olduğunu belirten Develioğlu, Turkcell ile rakipleri arasında kontör kartı fiyatlarında çok büyük farklar bulunmadığını, şu anda dakika bazlı ücretlendirdikleri hiçbir paketleri olmadığını söyledi.

"Niyetimiz savaş değil"

Develioğlu, bir gazetecinin "Rakiplerinizle kıyaslama yaparak bir nevi tarife savaşı başlatıyorsunuz. İlerde de rakipleriniz size karşı böyle bir şeye girişebilirler mi?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Niyetimiz savaş değil. Mağdur olduğumuz noktayı sizin aracılığınızla aktarmak istedik. Çok avantajlı tarifeler sunmamıza rağmen kendimizi iyi ifade edemedik. Yaşadığımız mağduriyeti anlatmanın yolu, maalesef kendimizi diğer operatörlerin fiyatlarıyla kıyaslamak ve gerçekten en ucuz fiyatların Turkcell'de olduğunu göstermek. "

Numara taşınabilirliğe ilişkin de Develioğlu, "Biz bu sürece, yaptıklarımızla müşterilerimizi memnun ederek hazırlanıyor olacağız. Müşterilere in iyi teklifi, rakamları sunduğumuz ve müşterileri memnun ettiğimiz sürece numara taşınabilirliğin bizi çok fazla etkileyeceğine inanmıyoruz" diye konuştu.