”2 yıllık kuraklığa rağmen kuraklığı iyi yönettik”

Bakan Eroğlu, çiftçilerin sulamayla ilgili problemlerinin çözüldüğünü söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2 yıllık kuraklığa rağmen iyi bir yönetimle hiçbir kentte su sıkıntısı yaşanmadığını, çiftçilerin sulamayla ilgili problemlerinin çözüldüğünü söyledi.

Veysel Eroğlu, DSİ tarafından yaptırılan 92 tesisin açılışı dolayısıyla DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.

Açılışı yapılacak tesisler dışında daha büyük çalışmaların hizmete girmeyi beklediğini belirten Eroğlu, Topçam, Torul, Gördes, Alparslan-1 barajlarının açılışının da yapılacağını kaydetti. Büyük düşünmeyen kurumların ayakta kalamayacağını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz de bakanlık olarak büyük düşünüyoruz. Hedefimiz, ülkemizin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük ilk ekonomisi arasına girmesini sağlamak. Biz bakanlık olarak bu hedefe kilitlendik. 81 ilin 2040 yılına kadar içme suyu temini ile alakalı eylem planını hazırladık. 2 yıllık kuraklığa rağmen suyu çok iyi yönettik. Hiçbir kentimiz su sıkıntısı yaşamadı. Ne Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul, Diyarbakır ne de Şanlıurfa... Susuz bırakmadık. Çiftçilerimizin sulamayla ilgili problemleri çözüldü. Sulama projelerine Sayın Başbakanımız da büyük destek veriyor. GAP, KOP, DAP ve büyük ağaçlandırma seferberliğine ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ekonomik olarak 1 milyon hektar olduğunu düşündüğümüz tarım alanının yüzde 26'sını suladık. Konya'nın 117 yıllık hayali olan 'Mavi Tünel Projesi' başladı."

Eroğlu, hidroelektrik santral yapımında özel sektörün katkılarının da büyük olduğunu belirterek, 21 bin 400 megavatlık kapasitesi bulunan santraller için özel sektörden başvuru olduğunu ifade etti.

Türk müteahhitlerin ülkedeki başarılarının yanı sıra dünya çapında da destan yazdıklarını söyleyen Eroğlu, nereye gidilse bir Türk müteahhidin eseriyle karşılaşıldığını anlattı.