28 projeye toplamda 28 milyon lira harcadı

Beyin Gücünü Teşvik Projesi kapsamında 28 projeye 28 milyon TL harcadıklarını belirten Mirmahmutoğulları, "Bu projelerden bugüne kadar en az 3 katı kadar katma değer elde ettik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL  Mir Teknoloji Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz" projesi kapsamında şimdiye kadar 28 projeye toplamda 28 milyon lira Ar-Ge desteği sağladıklarını belirterek, "Bu projelerden bugüne kadar en az 3 katı kadar katma değer elde ettik" dedi.
 
Mir Teknoloji Holding AŞ bünyesinde bulunan Dizayn Grup'un 1996 yılından beri sürdürdüğü "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz" sosyal sorumluluk projesinin 8. kampanyasına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan İbrahim Mirmahmutoğulları, sadece teknoloji üreten ülkelerin bağımsız olacağını vurgulayarak, "Bağımsızlığımıza vurgu yapıyoruz. Tarih boyunca bağımsız kalmış milletiz, ancak son dönemde kendi geliştiremediğimiz teknolojiler yüzünden ya da kendi ihtiyacımız için teknoloji geliştiremediğimiz için, geliştirdiğimiz teknolojilerin dünyada ses getirmemesi yüzünden bağımsızlığımızın bir kısmını riske ettiğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz projesinin 1996 yılında başladığını dile getiren Mirmahmutoğulları, "28 projeye toplamda 28 milyon lira Ar-Ge desteği verdik, bu projelerden bugüne kadar en az 3 katı kadar katma değer elde ettik" dedi.
 
Mirmahmutoğulları, kampanya ile öncelikle mümkün olduğunca fazla proje elde ederek beyin göçüne engel olmak ve farklı projeleri endüstriye kazandırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini belirtti.
 
Uluslararası Teknoloji Birliği'nin (UTB) başkanlığını da yürüten Mirmahmutoğulları, bu proje yerine mesela bir köye arıcılık eğitimi verip bir alanı yeşillendirebileceklerini, bunların da sosyal sorumluluk projesi olduğu dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"Ancak biz daha evrensel daha kalıcı proje olması nedeniyle bu kampanyayı yapmaktayız. Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz kampanyası ile Türkiye'nin bölgesel olarak hem eğitim hem de bilimsel üretim değerlerini artırmayı hedefliyoruz. Katılan projeleri konularında uzman, seçkin üniversite öğretim üyeleri ve grubumuzun uzman teknik kadrosu tarafından değerlendirerek, önceki kampanyalarda olduğu gibi, proje, buluş ve yeni fikirlere destek sağlayacağız, endüstriyel ürün haline dönüştürülmelerine imkan vereceğiz."
 
Kampanyaya özellikle plastik işleme teknolojileri, yenilenebilir enerji, ileri tarım teknolojileri ve tıbbi tanı teknolojileri gibi konulara ilişkin proje, buluş ve yeni fikirlerle başvuruda bulunabileceğini belirten Mirmahmutoğulları, tüm başvuruların değerlendirildiği fakat 4 alan dışındaki projeler için ise yönlendirme yaptıklarını sözlerine ekledi.
 
Toplantıda, üniversite öğrencileri, teknisyenler, mühendisler, akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşu çalışanlarının katılabileceği kampanyanın son başvuru tarihinin 30 Haziran 2012 olduğu bildirildi.
Projeye başvuruların "www.dizayngrup.com" adresinden yapılabileceği kaydedildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir