3. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı 21 Nisan'da başlıyor

Ekonomi Bakanlığı himayesinde, TİM desteği ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonundaki etkinlik, 21-22 Nisan'da İzmir'de yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) organizasyonunda gerçekleştirilecek 3'üncü Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 21-22 Nisan'da İzmir'de yapılacak. 

EİB'den yapılan açıklamada, "3. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliğini Tanıtma ile Verim, Kalite ve Gıda Güvenliğini Artırma Projesi" toplantıları Manisa'da devam etti. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürlüğü'ndeki etkinlikte, çekirdeksiz kuru üzüm üreticileri, tüccarlar ve ihracatçılar bir araya geldi. 

Burada konuşan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, "Verim, Kalite ve Gıda Güvenliğini Artırma Projesi"nin gelecek kuşaklara temiz ve güvenli bir gıda bırakmak için oldukça önemli olduğunu vurguladı. 

Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya birincisi olduğu kuru üzüm sektörünün üretim aşamasından ihracatının son aşamasına kadar güvenli bir yol izlemesi gerektiğini belirten Öz, izlenebilirlik sürecinin zorlu ama çözülemeyecek bir süreç olmadığını bildirdi. 

3. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı 

Ekonomi Bakanlığı himayesinde, TİM desteği ve EİB organizasyonunda 21-22 Nisan'da İzmir'de gerçekleştirilecek 3. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'na tüm katılımcıları davet eden Öz, Türkiye genelinde 450 başvuru alındığını, 18 başlık altında gruplanan projelerin 49 hakem tarafından değerlendirildiğini kaydetti. 

Öz, 450 projeden 179'unun bu etkinlikte yarışmasının uygun olduğunu, en yüksek puana sahip 60 projenin de sergileneceğini ifade etti.