4,3 milyar liralık teşvik belgesi iptal edildi

Star Rafineri'nin 4,3 milyar liralık yatırımının teşvik belgesi iptal edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ekonomi Bakanlığı, Ekim ayında 4,9 milyar liralık sabit yatırım tutarı olan 404 teşvik belgesi düzenledi. Star Rafineri'nin 4,3 milyar liralık yatırımının yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Bakanlığın, söz konusu dönemde teşvik belgesi yatırımların ve yatırımcı firmaların listesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.;
 
Buna göre, geçen ay 404 yatırım için teşvik belgesi düzenlenirken, bu dönemde toplam sabit yatırım tutarı 4 milyar 889 milyon 96 bin 135 lira oldu. Yatırımlar için öngörülen istihdam da 18 bin 232 olarak belirlendi.
 
Yatırım belgeleri içerisinde en yüksek sabit yatırım tutarını 440 milyon lira ile Aksa Göynük Enerji Üretim AŞ beyan etti.
Şirket Bolu'da elektrik enerjisi üretimi için komple yeni yatırım planlıyor.
Bu arada aynı dönemde 88 yatırım teşvik belgesi de iptal edildi.
İptal edilen yatırım teşvik belgelerinin sabit yatırım tutarı 5 milyar 8 milyon 200 bin 382 lira oldu. Bunun içindeki en yüksek miktar olan 4,3 milyar liralık Star Rafineri'nin İzmir'de planladığı kimya yatırımının yatırım teşvik belgesi de iptal edildi.
Yatırımın kapasitesi, jet yakıtı (Kerosen) için yıllık 500 bin ton, Ultra Düşük Kükürtlü Dizel (Motorin) için yıllık 6 milyon ton, Petrokok için yıllık 500 bin ton, LPG için yıllık 300 bin ton, Nafta için yıllık 1 milyon 600 bin ton olarak açıklanmıştı.
Star Rafineri'nin yatırımı için 650 kişilik istihdam öngörülüyordu.
Bu konularda ilginizi çekebilir