50 bin 'Made in China' ürün Türkiye'ye geliyor

Meorient Uluslararası Fuarcılık Anadolu Ziyaretçi Koordinatörü Eser Mutlu, İzmir'den de çok işadamını beklediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İZMİR - Tekstil, inşaat malzemeleri, elektrikli ev aletleri, mobilya, dekorasyon gibi farklı sektörlerdeki 800 Çinli şirketin 50 bin farklı ürünü Türkiye'ye gelecek.

Bu yıl 37'nci kez kapılarını açacak ChinaHomelifeTurkey Fuarı, 800 Çinli şirket ve ürünlerini Türkiye iş dünyası ile buluşturmayı hedefliyor. ChinaHomelife Turkey Fuarı, Sinerji Uluslararası Fuarcılık ve Meorient Uluslararası Fuarcılık tarafından 2-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Fuarda 'Anadolu VIP Alım Heyetleri' ile tüm Anadolu'dan 1.500 iş adamını ağırlayacaklarını aktaran Meorient Uluslararası Fuarcılık Anadolu Ziyaretçi Koordinatörü Eser Mutlu, "İzmir'den de çok işadamı bekliyoruz. İzmir'in ruhu ticaret ruhu, bunu biliyoruz" dedi.

'İzmir'in özel bir yeri var'

"Çin ile Türkiye arasında 6 bin kilometre mesafe var ama İpek Yolu nedeniyle iki ülke arasında hem ticari hem de güçlü tarihsel bağlar var" diye konuşan Mutlu, "Bu ticaret yolu üzerinde köprü görevi gören İzmir'in özel bir yeri var. İzmir'in 2016'nın ilk 3 ayında gerçekleştirdiği toplam ihracat tutarı 1 milyar 959 milyon dolar. Aynı dönem içerisinde İzmir'in Çin'e yaptığı ihracat ise 25 milyon dolar" dedi. ChinaHomelife Fuarı 2009 yılından bu yana Brezilya, Kazakistan, Dubai, Hindistan, Mısır, Güney Afrika, Cezayir, Polonya ve Ürdün'de düzenlenen dünya çapında Homelife serisinin Türkiye ayağı olarak düzenleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir