54. Uluslararası Bursa Festivali için geri sayım başladı

Festival 25 Mayıs'ta Kültür Bakanlığı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın "3 Soprano & 3 Tenor" programıyla açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

25 Mayıs – 15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan geleneksel 54. Uluslararası Bursa Festivali programı belli oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından organize edilen festival kapsamında konserlerinin yanı sıra 29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması da düzenlenecek. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik; "Bursa için ayrı bir önemi olan festival geleneğini devam ettirmek için dünyada gelişen akımları ve trendleri takip ederek en iyi isimlere ulaşmayı amaçlıyoruz. Festival programının içerisinde Kent Müzesi önünde ücretsiz halk konseri, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisinde İtalyan ressamların eserlerinden oluşan resim sergisi, 29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması yapılacak. Bursalıların 54 yıldır verdiği destekle, yaptığımız tüm etkinliklerde toplumun her kesiminin daha iyi ve daha güzele ulaşması için çabalıyor ve Bursa'nın adının ulusal ve uluslararası alanda duyurulmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de 1962 yılından bu yana düzenlenen festivalin kentin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayan Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olduğuna işaret etti. Festival 25 Mayıs'ta Kültür Bakanlığı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın "3 Soprano & 3 Tenor" programıyla açılacak. 15 Haziran tarihine kadar Zara, Kıraç & Yonca Lodi, Buzuki Orhan & Balkan Express, Marika, Europe, Rafet El Roman & Ezo, Funda Arar, Kenan Doğulu, Türk Sanat Müziği Gecesi konserlerinin yanı sıra Ankara ve İzmir Devlet Opera ve Balesi toplulukları da Bursa'da sahne alacak. Bu yıl 29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda 28 ülke yer alacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir