70 milyar TL yapılandırıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi dairelerine yapılandırmayla alakalı yaklaşık 5.95 milyon kişinin müracaat ettiğini, yaklaşık 70 milyar liranın da yapılandırıldığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Köprü geçiş cezalarının affedilmesini öngören Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün gece kabul edildi.

Teklifle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçip, cezalı duruma düşen sürücülere verilen idari para cezalarının tahsilatından, yapılmış itirazlardan ve açılmış davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilmesi öngörülüyor.

Komisyonda kabulünün ardından teklifin bu hafta Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

Teklife göre, Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan cezalar 2019'da artırılmayacak; cezalara yüzde 23.73 yeniden değerleme oranı artışı uygulanmayacak.

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybeden borçlulara da yeniden imkan tanınıyor. Bu kişiler ödemeleri gereken tutarları, geç ödeme zammı ile birlikte Şubat 2019'a kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, komisyonda yaptığı bilgilendirmede vergi dairelerine yapılandırmayla alakalı yaklaşık 5.95 milyon kişinin müracaat ettiğini, yaklaşık 70 milyar liranın da yapılandırıldığını bildirdi.

Muş şöyle konuştu: "10 Aralık itibarıyla 13.4 milyar TL tahsil edildi. Bozulmadan devam eden yapılandırma tutarı 32 milyar TL civarında. Sosyal Güvenlik Kurumuna 1.27 milyon başvuru yapıldı, 43.4 milyar lira yapılandırıldı. 562 bin kişi ödemelerini yapamadı, hükümleri ihlal etti, dolayısıyla bu kanunla tekrar bir şans daha vermiş olacağız"

Boğaziçi sahili için "imar barışı"

Ayrıca "imar barışı" kapsamında, "Boğaziçi Kanunu'nda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlarda yer alan taşınmaz malikleri de yapı kayıt belgesinden yararlanması öngörülüyor.

Bu kapsamda teklif, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesine ait kroki ile sınır ve koordinat listesinde değişiklik yapıyor. Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar'daki bazı bölgeler bu kapsama dahil ediliyor.

Teklifte ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kanununda yapılacak değişiklik ile görev süreleri dolan üyelerin sürelerinin de uzatılması öngörülürken, buna göre, 2019 yılında görev süreleri sona erecek kişilerin 2020'ye, 2022'de görevleri sona ereceklerin ise 2023'e kadar görev süreleri uzatılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir