AB Bakanlığı'ndan hibe desteği

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen "AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III - Siyasi Kriterler" hibe programı kapsamında 6 milyon 150 bin euro hibe desteği sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen "AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III - Siyasi Kriterler" hibe programı kapsamında ayrımcılıkla mücadele, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanlarında geliştirilecek projelere 6 milyon 150 bin avro hibe desteği sağlanacak. 

AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Siyasi Kriterler hibe programı ile, STK'lara AB'nin siyasi konularla ilgili politikalarını daha yakından tanıma ve AB sivil toplum aktörleri ile karşılıklı deneyim paylaşımı imkanı yaratıldığı bildirildi. 

Açıklamaya göre, Türkiye ve AB üye ülkelerinde faaliyet gösteren, demokrasi, yargı, temel haklar ve özgürlükler, sosyal diyalog ve dayanışma, kültür, göç ve sığınma konularında çalışan dernek ve vakıfların başvuru sahibi olabileceği hibe programı kapsamında, üniversiteler (yalnızca araştırma merkezleri ve düşünce kuruluşları), barolar, işveren sendikaları, işçi ve memur sendikaları, belediye ve belediye birlikleri ve il özel idareleri eş-başvuran olarak projelerde yer alabilecek. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III - Siyasi Kriterler hibe programı kapsamında yürütülecek projeler ile bir taraftan bugüne kadar yapılan reformların kökleşmesi, uygulamaya yeknesak olarak yansıması ve bu alanlarda sivil toplumun tamamlayıcı ve liderlik niteliğinin güçlenmesi sağlanırken, diğer taraftan güçlenen diyalog sayesinde AB ülkelerindeki yersiz kaygı ve önyargıların giderilmesine katkıda bulunulacak" ifadesini kullandı. 

Son başvuru tarihi 23 Aralık

Hibe programına son başvuru tarihinin 23 Aralık 2013 olduğu belirtilirken, hibeden faydalanılabilmesi için en önemli şartın, Türkiye ve AB'deki kuruluşların birlikte ortak projeler geliştirmesi olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Bu doğrultuda, programa Türkiye'deki başvuru sahiplerinin AB üyesi ülkelerdeki kuruluşlarla, AB üyesi ülkelerdeki başvuru sahiplerinin ise Türkiye'deki kuruluşlarla uygun ortaklıklar kurmaları gerekiyor. Ortak bulma sürecini kolaylaştırmak için ise Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından "Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı" geliştirildi." 

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi, başvuru dokümanları ve Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı'na www.csdproject.net internet sitesinden erişilebilir.