ABD'den restoran ve süpermarket ekipmanları talebi

Amerika'da endüstriyel mutfak ürünleri satıcılığı yapan firma, Türkiye’den restoran ve süpermarket ekipmanları ithal talebinde bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD 2,3 trilyon dolar ithalat ile dünyanın en büyük mal ithalatçısı ve 1,5 trilyon dolar ihracat ile Çin’den sonra 2. en büyük mal ihracatçısı konumundadır. Hizmetler ticaretinde dünyanın en büyük ihracatçısı ve ithalatçısı olan ABD, toplam ihracat ve ithalatta da (hizmetler ve mal ticareti toplamı) lider konumdadır. Kriz döneminde ithalatı ve ihracatındaki gerilemeye bağlı olarak dış ticaret hacmi küçülürken 2010 yılından itibaren ithalatı ve ihracatında yükseliş eğilimi gözlenmiştir.

Dünyanın en büyük ithalatçısı olan ABD’nin tedarikçileri arasında Uzak Doğu, NAFTA üyesi ülkeler ve Avrupa öne çıkmaktayken, ilk beş tedarikçi Çin, Kanada, Meksika, Japonya ve Almanya olarak sıralanmaktadır. Çin 2007 yılından bu yana ABD’nin en önemli tedarikçisidir. ABD açısından önemi artan diğer tedarikçiler arasında Güney Kore, Birleşik Krallık, Fransa, Hindistan ve İtalya öne çıkmaktadır. 2011 ve 2012 yılında ABD’nin 45. tedarikçisi olan Türkiye, 2013 yılında 41., 2014 yılında 38. ve 2015 yılında ise 33. sıraya yükselmiştir. Türkiye’nin ABD pazarından aldığı pay yüzde 0,3’tür. ABD’nin ihracatında en önemli ülkeler, Kanada, Meksika, Çin, Japonya ve Birleşik Krallık’tır. Ülkemiz ABD’nin ihracatında 27. sırada yer almaktadır. 

Uluslararası ticaret açısından bakıldığında, ABD özellikle sermaye ve teknoloji yoğun mallarda karşılaştırmalı üstünlüğe sahip olup, başlıca ihraç kalemleri de bu mallardan oluşmaktadır. İhracatında öne çıkan sektörler arasında; makine, elektrikli cihazlar, mineral yakıtlar, otomotiv, havacılık ve uzay sanayi, tıbbi cihazlar, değerli taşlar ve mücevherat, plastik sanayi yer almaktadır. 

ABD’nin ithalatında öne çıkan sektörler arasında; mineral yakıtlar, otomotiv, makine, elektrikli makine ve cihazlar, tarım & gıda, tekstil & hazır giyim, değerli taşlar ve mücevherat, demir-çelik ve ürünleri, eczacılık ürünleri ve organik kimyasallar yer almaktadır. 

Amerika'da endüstriyel mutfak ürünleri satıcılığı yapan firma, Türkiye’den restoran ve süpermarket ekipmanları ithal talebinde bulundu. Firma tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linki tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323064_requested-industrial-kitchenware-for-usa 

Bu konularda ilginizi çekebilir