Acıbadem Kayseri açıldı

Aydınlar, Kayseri hastanesinin gruplarının 24. halkası olduğunu Beşiktaş, Eskişehir ve Bodrum Hastaneleri ile şube sayılarını 27'ye çıkaracaklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KAYSERİ - Acıbadem Grubu'nun 24. sağlık kuruluşu Kayseri'de hizmete açıldı.

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, hastanenin açılışında, gruplarına bağlı sağlık kuruluşlarında dünyadaki son teknolojik imkanları kullanarak, en iyi sağlık hizmetini verdiklerini belirtti.

Teknolojiyi doğru kullanıp nitelikli sağlık hizmeti verme ilkesiyle hareket ettiklerini ifade eden Aydınlar, Kayseri hastanesinin gruplarının 24. halkası olduğunu, Beşiktaş, Eskişehir ve Bodrum Hastaneleri ile şube sayılarını 27'ye çıkaracaklarını bildirdi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde, Kayseri'de olmayan birçok teknolojik yeniliğe imza attıklarını kaydeden Aydınlar, şu bilgileri verdi:

"Tümör tespitinde kullanılan en ileri görüntüleme tekniği olan PET CT teknolojisi ve 6 saniyede kalp anjiyosu olanağı sunan çift kaynaklı bilgisayarlı tomografi Kayseri'de ilk kez hastanemizde hizmete girdi. Ayrıca, haziran ayında hizmete girecek radyasyon onkolojisi cihazlarımız da yine Kayseri'de ilk kez uygulamaya girecek. Hastanemiz için toplam 55 milyon dolar yatırım yaptık. Son teknoloji ürünü cihazlarla en iyi sağlık hizmeti vereceğimiz hastanemizde, ayrıca tarihi bir binayı da yeniden ayağa kaldırmanın sevincini yaşıyoruz. Atatürk'ün 1924'te Memleket Hastanesi olarak hizmete açtığı tarihi hastaneyi restore ettirdik. Bu binayı sosyal etkinlikler için Kayseri halkının hizmetine sunmayı planlıyoruz."

Acıbadem Üniversitesi'nin de bu yıl eğitime başlayacağını hatırlatan Aydınlar, üniversiteye 425 öğrenci alınacağını bildirdi. Aydınlar, gazetecilerin soruları üzerine kalp hastalıkları ve kanser tedavileriyle ilgili branşlarda SGK ile anlaşma yapacaklarını kaydetti.

22 bin metrekare kapalı alanda tüm tıbbi branşlarda tanı ve tedavi hizmeti verecek olan hastanenin 25'i yoğun bakım 110 yatak kapasiteli olduğu bildirildi. 250 personel ile hizmete başlayan hastane, tam kapasite ile çalıştığında personel sayısının 800'e ulaşacağı belirtildi.