Ağaoğlu Enerji, Galata Wind Enerji'yi satın aldı

Ağaoğlu, farklı alanlarda yatırımlarını artırmaya devam ettiklerini, portföylerini genişletmek için önlerine çıkan projelere sıcak baktıklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ağaoğlu Enerji Grubu, 203 megavatlık 3 rüzgar santraline sahip Galata Wind Enerji'nin yüzde 100 hissesini satın aldı.

Ağaoğlu Şirketler Grubundan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılına kadar kurulu güç bazında özel sektörün lider enerji üretim şirketlerinden biri olmayı hedefleyen Ağaoğlu Enerji Grubu portföyüne, Galata Wind Enerji Ltd. Şti'nin Bandırma ve Balıkesir'deki 3 yeni rüzgar santrali projesini daha ekledi.

Açıklamada, portföyüne yeni katılan projelerle beraber Ağaoğlu Enerji Grubunun 2015 yılı sonuna kadar elinde bulundurduğu kurulu gücün 1000 megavata ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, farklı alanlarda yatırımlarını artırmaya devam ettiklerini, Ağaoğlu Enerji Grubu'nun portföyünü genişletmek için önlerine çıkan projelere sıcak baktıkları bildirdi. Ağaoğlu, şunları ifade etti:

"İtalya ve Hollanda ortaklı yabancı bir şirketten Galata Wind'in yüzde 100 hissesini satın aldık. Bir taraftan hisse alımını yaptığımız için gurur duyuyorum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkemizde tutmayı başaramadığımız için ülkem adına üzülüyorum.

Türkiye enerji konusunda yüzde 80-85 dışa bağımlı hale geldi, yılda yaklaşık 50 milyar doları enerji için dışarıya ödüyoruz. Biz bu nedenle Ağaoğlu olarak yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldık. Buradan karşılanacak enerjinin üstüne çıkan kısım dışarıdan alınabilir. Karşımıza çıkan yatırım fırsatlarını krize rağmen değerlendirmeye devam edeceğiz."

"İlk elektrik faturamızı bu yıl keseceğiz"

Başta Mersin Mut'taki santral olmak üzere diğer projelerini de hızla sürdürdüklerini vurgulayan Ağaoğlu, "Kafamıza koyduğumuz işleri hemen tamamlamak istiyoruz. İlk elektrik faturamızı bu yıl keseceğimizi söyleyebilirim" dedi.

Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk da, bu projelerin hayata geçirilmesinin 5 yılı bulacağını bildirdi.

Onuk, Ağaoğlu'nun gelecek tasarımı içinde önemli bir yer tutan enerjide farklı tipte üretim santrallerine yönelerek dengeli bir portföy oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, Mersin'de inşaatına geçen sene başlanan ve 60 milyon dolarlık yatırım yapılan 34 megavatlık Mersin Rüzgar Santrali'nin ise 2009 aralık ayından itibaren üretime geçmesini planladıklarını kaydetti.

Ellerindeki enerji portföyüne değinen Onuk, Bandırma'daki 93 megavat gücündeki Şahres Rüzgar Santrali'nin inşaatına 2010'un ilk yarısında başlamayı hedeflediklerini ve toplam yatırımın 230 milyon dolar olacağını ifade etti.

Murat Onuk, Bursa, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki diğer rüzgar santralleri projelerinin ise lisans aşamasında, Bingöl'deki 60 megavat gücündeki hidroelektrik santrallerinin ise proje aşamasında olduğunu belirtti.