”AKP döneminde sendikalara baskılar arttı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nde işçilere hitaben bir konuşma yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GEBZE - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, "AK Parti iktidarı döneminde sendikalara ve sendikal örgütlülük hakkını kullananlara yapılan baskılar arttı" şeklinde konuştu.

Cevdet Selvi, Gebze'de, Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nde işçilere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını eleştirdi. AK Parti'nin, Türkiye'nin gerçeklerine uygun bir parti olmadığını belirten Selvi, "6 yıllık politikalarıyla bunu gösterdiler. Deprem ve sel felaketi gibi aniden değil, gözgöre göre yaşanan bir süreçti. Demokrasi, özgürlük, insan hakları ve uzlaşma konularında 6 yıl boyunca verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. Bu konularda çifte standart uygulamalara imza attılar" diye konuştu.

Her kesimden insanların AK Parti'den dert yanmaya başladığını savunan Selvi, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarı döneminde sendikalara ve sendikal örgütlülük hakkını kullananlara yapılan baskılar arttı. 1963-1987 yılları arasında 2 milyon çalışan sendikalıydı, bugün ise 600 bin civarında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (3 milyon sendikalı var) diyor, ancak 3 konfederasyonun toplam üye sayısı 600 bin. Oysa 13 milyon sendikaya üye olma hakkına sahip çalışan var.

Sendikal örgütlülüğün önündeki engellerin aşıldığını söylüyorlar, ancak çok yerde en doğal demokratik hakkını kullanarak sendikaya üye olanlar işten çıkarılıyorlar." Konuşmasında, CHP'nin projelerinden de sözeden Selvi, şöyle konuştu:

"CHP olarak biz, toplumun örgütlü olmasını istiyoruz. Demokrasi, insanlar örgütlü olursa kurallarıyla işler ve gelişir, örgütsüz insanlar ezilmeye mahkum olur, demokrasi işleyemez. Bizim temel felsefemiz bu. Biz, parti olarak sosyal adaleti savunuyoruz. Hakeden, üreten, kendi geçimini sağlayan ve ülke ekonomisine katkı sunan insanların ezilmesine izin vermeyiz."