Akyürek Pazarlama halka açılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de iyi bilinen birçok hızlı tüketim ürününün satış ve dağıtımını gerçekleştiren Akyürek Pazarlama'nın yüzde 35.8'lik bölümü (ek satış hariç) halka açılacak. Bizim Menkul Değerler ve Vakıf Yatırım liderliği ile 19 üyeden oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arzda, talep toplama 30 Mayıs Perşembe günü başlayacak ve 31 Mayıs Cuma günü sona erecek. Halka arzda hisse fiyatı 2,60 TL olarak belirlendi. Düzenlenen basın toplantısında verilen bilgiye göre, payların yüzde 20'si yurtiçi kurumsal, yüzde 80'i yurtiçi bireysel yatırımcılara tahsis edilecek. Ek satış hariç 42.9 milyon TL'lik halka arz gelirinin beklendiği ve bu gelirin yüzde 82'lik kısmının şirketin büyümesinde kaynak olarak kullanılacağı bildirildi. 

Akyürek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek yaptığı değerlendirmede, "Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen dev markalarının binlerce ürününü dağıtan ve pazarlayan şirketimiz, bugün hızlı ciro büyümesine paralel artan faaliyet karlılığı ile sektörde öne çıkıyor. Türkiye genelinde 80 bin satış noktasına ulaşan yaygın satış ve dağıtım ağımız, bizim en önemli gücümüzü oluşturmaktadır" dedi. Akyürek Pazarlama olarak son iki yılda üst üste yüzde 30 büyüme yakaladıklarını hatırlatan Akyürek, dağıtım ve pazarlama sektörünün de yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Akyürek, değişen tüketim alışkanlıklarıyla beraber artan hızlı tüketim ürünleri talebinin de sektörün gelecek dönemde yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibesini sürdürmeye devam edeceğini kaydetti. 

Halka arza ilişkin görüşlerini de aktaran Akyürek, halka arzdan elde edilecek gelirle yapılacak yatırımlarla şirketin yıllık karını ciddi oranda yükseltmeyi ve projeksiyon dönemi içerisinde de 1 milyar TL'lik ciroya ulaşacak bir şirket olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Gelecek Projeleri
Halka arz gelirlerini büyüme sürecinde kullanacaklarını ifade eden Serdal Akyürek, yeni güçlü markaları portföylerine katarak, mevcut hinterlandındaki müşteri ağını genişleterek büyüyeceklerini,hedeflerinin yalnızca büyüyen bir şirket olmak değil, aynı zamanda iyi derecede kar eden ve karını hissedarlarıyla paylaşan bir şirket olarak belirlediklerini ve halka arz sonrası mevcut iş ortaklarının sayısını artırmayı hedeflediklerini de ifade etti. Hızlı tüketim ürünleri satış ve dağıtımında pazarın önde gelen şirketlerinden Akyürek Pazarlama, 80 bin satış noktasına ulaşıyor. Unilever, Algida, Trakya Birlik, Dr. Oetker, Dimes, Fritolay, Marmara Birlik, Tukaş gibi firmaların Türkiye'deki en büyük dağıtıcılarından olan Akyürek Pazarlama, Dardanel, Fiskobirlik ve Evden markalarının da tüm Türkiye'ye pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini yürütüyor. Şirket satış ve dağıtım portföyüne en son Tukaş ve Şimşek Bisküvi'yi (Bien) kattı. Halihazırda 14 lojistik merkezi, 568 çalışanı ve 348 araçlık filosu ile Türkiye'nin her köşesine uzanan Akyürek Pazarlama, dev pazarlama ve dağıtım ağı ve sektöre sağladığı katma değerle perakende pazarlamada öncülüğünü sürdürüyor.