Alfa Romeo MiTo'ya 5 yıldız

Euro NCAP, önden ve yandan çarpma testleri sonrasında Alfa Romeo'nun MiTo modeline 5 yıldız verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Alfa Romeo'nun lüks küçük sınıftaki modeli MiTo, Euro NCAP'in gerçekleştirdiği son önden ve yandan çarpma testleri sonrasında "sınıfının en güvenli otomobili" unvanını kazandı.

Alfa'dan yapılan açıklamada, önden ve yandan çarpma testleri sonrasında kabin içinde yetişkin korumada en yüksek puan olan 37 üzerinden 36 puan almayı başaran Alfa MiTo'nun, böylece "sınıfının en güvenli otomobili" unvanını da elde etmiş olduğu kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"MiTo, Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alarak en güvenli otomobiller arasına adını yazdırmayı başardı. Önden çarpma testlerinde 16 puan üzerinden 15 puan alan yeni Alfa MiTo, yandan çarpma testlerinden ise 16 puan almayı başardı. Direğe çarpma testinden ise 2 üzerinden 2 tam puan alan Alfa MiTo, böylece toplamda 36 puana ulaşarak, sınıfının en yüksek toplam güvenlik skoruna imza attı. Mito, Euro NCAP'in ön koltukların çarpışmalarda başın ileri geri hareketinden kaynaklanan travmaları (kamçı etkisi) önleme yeteneğini değerlendirmek üzere başlattığı yeni testlerde ise 4 üzerinden 3,35 puan alarak önemli bir başka güvenlik başarısına daha imza attı. Alfa Romeo MiTo, kabin içinde çocuk koruma kategorisinde ise 3 yıldız gibi başarılı bir sonuç alırken, yaya koruma konusunda da 2 yıldız aldı."