Alışverişin "e"sinde Express'e geçiliyor

Bankalararası Kart Merkezi, bankalar ve e-ticaret sektörünün önde gelen firmaları ile duyurduğu yeni sistemi ile internet alışverişinde elektronik cüzdan dönemini başlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi’nin  (BKM) duyurduğu yeni ödeme sistemi Express ile e-ticarette kredi kartı bilgilerini paylaşma zorunluluğu kalkıyor. BKM’nin Express sistemine banka ve kredi kartlarını tanıtan kullanıcılar, bilgilerini alışveriş yaptıkları site ile paylaşmadan alışveriş yapabilecek. İnternet alışveriş trafiğini artırması beklenen sistem bugün itibariyle 21 büyük alışveriş sitesiyle kullanılmaya açıldı.

Express üyesi olan kart sahibi, internetten alışverişlerini kart bilgilerini kullanmaya gerek kalmadan, cep telefonuna gelen tek kullanımlık şifreyle yapabiliyor.

Kart pazarının yüzde 90’ı sistemde

Express’in tanıtıldığı basın toplantısında konuşan BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, “Bugün BKM olarak eteklerimiz zil çalıyor. 8 aydır üzerinde çalıştığımız dijital cüzdanı ete kemiğe büründürdük. Bugün itibariyle Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, TEB, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası’nın dahil olduğu 9 bankanın kartları ile sistem işlemeye başlıyor. Şu anda kart ödemeleri trafiğinin yüzde 90’ınını Express projesine dahil etmiş bulunuyoruz. Yakın zamanda tüm bankalar Express’te yerini alacak” dedi.

Nasıl kullanılacak?

-Kart sahibi www.bkmexpress.com.tr adresine girerek belirlediği kullanıcı adı ve şifre ile Express’e üye olur.

-Kart sahibi kullandığı kartlarının bilgilerini ve TC Kimlik Numarasını Express’e tanımlar.

-Her kart tanımlamasında bankasından SMS ile gelen tek kullanımlık şifreyi kullanarak kart kayıt işlemi anında gerçekleştirir.

-Kartlarını kaydeden kullanıcı internet üzerinden alışverişe hazır hale gelir.

-İnternette alışveriş sırasında Express ile Ödeme’yi tercih ederek kullanıcı adı ve şifresi ile ‘Dijital Cüzdan’ına ulaşan kart sahibi, burada tüm kartlarını ve avantajlarını bir arada görür ve tercih ettiği kart ile peşin, taksit işlem seçimini yapar.

-Bankasından SMS ile gelen tek kullanımlık şifreyi ekrana giren kart sahibi böylece alışverişi tamamlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir