Almanya'ya vizesiz seyahat yolda

Ekonomi Bakanı Elitaş, "Muhtemelen Ekim 2016'da Türkiye ile Almanya arasında bir vizesiz gidiş geliş imkanı da sağlanmış olacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Avrupa Birliği'nin önümüze koyduğu çeşitli programların hayata geçirilmesiyle birlikte muhtemelen Ekim 2016'da Türkiye ile Almanya arasında bir vizesiz gidiş geliş imkanı da sağlanmış olacak'' dedi. 

Almanya'da çeşitli temaslarda bulunan Elitaş, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Köln kentindeki genel merkezinde vatandaşlara hitap etti. Bakan Elitaş, "Geçen sene TBMM'de kabul ettiğimiz geri kabul anlaşmasıyla ilgili sürecin devamı ve Avrupa Birliği'nin önümüze koyduğu çeşitli programların hayata geçirilmesiyle birlikte muhtemelen Ekim 2016 yılında Türkiye ile Almanya arasında bir vizesiz gidiş geliş imkanı da sağlanmış olacak. Bu da bizim Avrupa'ya entegrasyonumuz konusunda önemli bir gelişmeyi de beraberinde getirmiş olacak" ifadesini kullandı. 

Elitaş, İngiltere'nin, bilindiği gibi AB'ye giriş sürecinde Türkiye'ye başından beri olumlu şekilde destek verdiğini aktararak, Almanya'nın da başta Türkiye'yi desteklediğini ancak sonradan sınırlı üyelik gibi konuların ortaya çıkmasının AB sürecini olumsuz etkilediğini kaydetti. 

"2015 yılının ikinci yarısı ve 2016 yılının başından itibaren Almanya da AB'ye girişimiz konusunda biraz daha yaklaşımını, görüşlerini değiştirmeye başladı" yorumunu yapan Elitaş, şöyle devam etti: "Öncesinde Fransa, yine Almanya gibi farklı düşünce içerisindeydi ama gördüğümüz kadarıyla AB'nin büyük ülkeleri, söz sahibi olan ülkeler, etkili olan ülkeler Türkiye'nin AB yolunda gösterdiği faaliyete, attığı adıma ve bu konudaki inançlı davranışa olumlu bir yaklaşımda olacaklarını ümit ediyoruz."