Altına yeni alternatif: Çelik alyans

Altın piyasasında fiyatların son günlerde iyice artması, takı sektöründe faaliyet gösteren firmaları farklı madenlere yöneltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Altın fiyatlarının son dönemde artış göstermesi üzerine İstanbullu bir firmanın ürettiği çelik alyanslar, çiftlerden ilgi gördü. Firmanın sahibi Erdal Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın ve pırlantanın hüküm sürdüğü alyans piyasasında "çelik" ürünlere ilginin beklediklerinden daha fazla olduğunu dile getirdi. 

Kaya, çeliği alyans gibi riskli bir pazara sokmaya karar verdiklerinde, çevrelerinden ve piyasada eleştiri aldıklarını belirterek, "İnsanlar çelik alyansların ne kadar kullanışlı olduğunu çok kısa bir sürede anladı" dedi. 

Çeliğin, insan sağlığına en uygun pH değerine sahip metallerden biri olduğuna dikkati çeken Kaya, bu malzemeden yapılan alyansların, özellikle gençler tarafından çok tutulduğunu söyledi. 

Kaya, bu ürünleri bizzat tasarladığını ifade ederek, "Ürün portföyümüz her geçen gün artıyor. Çiftlerin evlilik yıl dönümlerinde birbirlerine çelik alyans hediye ettiğini görmek bizi mutlu ediyor. Altın sarısı, kırmızı altın ve metalik renklerin yanı sıra yeni siyah renkteki alyanslar da büyük ilgi görüyor" diye konuştu. 

"Çelik alyans fiyatları 40 liradan başlıyor" 

Bursa Kapalıçarşı'da altın takı satışıyla uğraşan Ersan Taş da altın fiyatlarındaki aşırı yükselişin, evlenecek çiftleri farklı alternatiflere yönelttiğini belirtti. 

Altın alyans fiyatlarının 200 liradan başladığını söyleyen Taş, "Özel tasarım alyansların fiyatı 2 bin 500 liraya ulaşabiliyor. Gümüşte ise fiyatlar 40-45 liradan başlayıp 250-300 liraya kadar ulaşıyor. Çelik alyanslarda da fiyatlar 40 liradan başlıyor. Kaliteli bir çelik alyans 200-250'yı buluyor" ifadelerini kullandı. 

Taş, çiftlerin fiyatı pahalı olsa da genellikle altın alyansı tercih ettiğini, dini bakımdan altın takmak istemeyenlerin ise gümüş veya çelik alyansa yöneldiğini sözlerine ekledi.