Anadolu Hayat Emeklilik'ten 38.1 milyon TL net kar

Özsermayesi 362 milyon lirayı aşan şirketin 47,4 milyon lira olarak gerçekleşen brüt karının 7,9 milyon liralık kısmı teknik kardan oluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Anadolu Hayat Emeklilik, yılın ilk yarısında 38,1 milyon lira net dönem karı elde etti.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada, şirketin, 2009'un ilk yarısı itibariyle 38,1 milyon lira net dönem karı elde ederek geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 128,9'luk gelişme kaydettiğini, aktif büyüklüğünü ise aynı dönem itibariyle yüzde 30 artışla 3 milyar 865 milyon lira seviyesine ulaştırmayı başardığını ifade etti.

Uğurlu, 2009'un, küresel kriz ile birlikte gelecek kaygısının ön plana çıktığı ve bu kapsamda hayat sigortası ile bireysel emeklilik şirketlerinin sorumluluklarının her zamankinden daha fazla önem kazandığı bir dönem olduğunu belirtti.

Özsermayesi 362 milyon lirayı aşan şirketin 47,4 milyon lira olarak gerçekleşen brüt karının 7,9 milyon liralık kısmının ise teknik kardan oluştuğunu ifade eden Uğurlu, Emeklilik Gözetim Merkezi'nce açıklanan 30 Haziran 2009 tarihli verilere göre, toplam 407 bin 961 katılımcıya ulaşan ve 400 bin sınırını aşan sektördeki ''ilk'' ve ''tek'' bireysel emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik'in hayat sigortası müşteri sayısının 903 bin 706'ya ulaştığını bildirdi.

Bu rakamların kendilerini gururlandırdığını dile getiren Uğurlu, şunları kaydetti:

''Bu dönemde bireysel emeklilik katılımcılarımıza ait toplam fon büyüklüğü yılbaşından bu yana yüzde 24,3 oranında gelişerek 1 milyar 644 milyon lira olmuştur. Hayat sigortalılarımıza ait finansal varlıkların toplamı ise, aynı karşılaştırma dönemi itibariyle yüzde 8,3 oranında artışla 1 milyar 742 milyon liraya yükselmiştir. Bu yılın ilk yarısında bireysel emeklilik katılımcı sayısı ve fon büyüklüğü itibariyle şirketimiz piyasa payı sırasıyla yüzde 21,8 ve yüzde 21,4 seviyelerinde oluşmuş, geçen yıl olduğu gibi katılımcı sayısındaki sektör liderliğimiz ile katkı payı üretimi ve fon büyüklüğü açısından sisteme en fazla katılımı sağlayan şirket olma özelliğimiz muhafaza edilmiştir.

Bu dönemde, hayat dalında toplam 221,3 milyon TL tutarında prim üretimi gerçekleştiren şirketimiz, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle yayınlanmış hayat sigortaları prim üretimi son verilerine göre yüzde 21,5 oranında piyasa payı elde etmiştir.''