Anı Tur’un iptal olan Doğu turları Karadeniz’e kaydı

Tırmanan terör olayları nedeniyle Doğu turlarını Karadeniz’e kaydıran Anı Tur, bölgenin daha iyi tanıtılması AND için de çalışmalar yürütüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI 

AKÇAKOCA -Seçimlerden sonra tırmanan terör olayları sebebiyle iptal olan Doğu turlarını Karadeniz’e kaydıran ve geçen yıl en çok Karadeniz turu satan Anı Tur, az bilinen destinasyonlar için keşif gezileri başlattı. Turizm yazarları ve gazetecilerin katıldığı keşif gezilerinin son durağı Akçakoca oldu. Birçok il valilikleri ve belediye başkanlarından tanıtım amaçlı geziler için davetleri aldıklarını belirten Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, bu gezilerle 30 yıllık deneyimlerini yerel yönetimlerle paylaştıklarını ve işbirliği içinde bölgelerin tanıtımına katkıda bulunduklarını kaydetti. Akçakoca’nın Türkiye’nin ilk tatil beldelerinden biri olduğunu anlatan Çilsal, yeşille denizin bir olduğu bu destinasyonun potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurguladı. 

Türkiye’nin saklı değerlerine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Çilsal, geçen yıl en çok Karadeniz turlarının rağbet gördüğünü belirtti. Geçen yıl Haziran seçimlerinden sonra terör olaylarının artmasıyla satışların çok değiştiğini anlatan Çilsal, 178 otobüs Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu turlarını iptal ettiklerini söyledi. Erken rezervasyonla satılan bu turları iptal olmasının sebebinin insanlarda oluşan terör korkusu olduğunu ifade eden Çilsal, bu sıkıntılarla 2015’i güç bela kapattıklarını ifade etti. 2015’te önceki yıla göre artış yaşadıklarını ancak bunun için fazla efor sarf ettiklerini dile getiren Çilsal, iptal olan Doğu turlarını Karadeniz’e kaydıklarını ve insanları ikna için çaba harcadıklarını söyledi. Karadeniz’e günde 25 otobüs gönderdiklerini kaydeden Çilsal, bu yıl da en çok tercih edilen turların Karadeniz turları olduğunu anlattı. 

3.2 milyon TL ciroya ulaştı 

Geçen yıl 3.2 milyon TL ciro yaptıklarını söyleyen Çilsal, yüzde 20 büyüdüklerini ve 2016’da yüzde 50 büyümek istediklerini kaydetti. Bu yıl, ‘Alaçatı Ot Festivali’ne 29 otobüs yolladıklarını ifade eden Çilsal, İtalya, Orta Avrupa, Balkan, Benelüx turlarının en çok tercih edilen yurtdışı turları olduğunu belirti. Çilsal, “İç pazar bizim için fırsata döndü. Kontenjan sorunu kalktı. Yerli gönderen tur operatörlerinin önü açıldı” dedi. 

Melengüççeği tatlısı ile rekor denemesi 

Düzce Valiliği, Belediye Başkanlığı, Akçakoca Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Akçakoca Oteli sahibi İbrahim Can ve Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Ömer Özcan, turizm yazarlarına Akçakoca’yı tanıttı. Verilen bilgilere göre, Düzce ve Akçakoca’nın yöneticileri şehrin 50 yıl önceki tarihi kimliğine dönüşmesi için Ankara’dan mimarlarla özel çalışmalar başlatmış. Ankara’dan gelen mimarlar Safranbolu örneği gibi Akçakoca’nın Yukarı Mahallesi’ni “tarihini yaşayan” mahalle haline getirecek. Şehrin en çok gezilen bölgelerinde ise binalara giydirmeler yapılması için çalışmalar başlatılıyor. Bu arada Akçakoca Guiness Rekorlar Kitabı’na girmek için kadınlar tarafından “1001 Melengüççeği Tatlısı Yapma’ etkinliğine hazırlanıyor. Akçakoca’nın tatil için önemli alternatifl erden biri olduğuna vurgu yapan yöneticiler, 5 büyük şehre çok yakın olmalarının da büyük avantaj olduğunu dile getirdi. Akçakoca yeşilliğinden gelen bol oksijenli havası ile huzur ve sakin bir tatil beldesi. Bölgede çok az sayıda otel var. Otel Akçakoca, kapalı ve açık yüzme havuzları, Spa merkeziyle dört yıldızlı bir otel. Otel sahibi İbrahim Can, müşterilerinde fiyat korkusu olmaması için beş yıldız almadıklarını belirtiyor. Otelin sezonda yüzde 50’lerde doluluk oranıyla çalıştığını kaydeden Can, Akçakoca’nın daha çok gelişmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir