Ankara Shopping Fest ciroları artırdı

14 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali kapsamında tüm alışveriş merkezleri, perakendeciler ve cadde mağazalarında cirolar ortalama yüzde 19,6 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest) boyunca tüm alışveriş merkezleri, perakendeciler ve cadde mağazalarında ciroların ortalama yüzde 19,6 arttığı bildirildi.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamada, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 14 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasındaki festival boyunca sadece kredi kartı ile yapılan harcama tutarının geçen yılki festival dönemine göre yüzde 56,3 artarak 2 milyar 500 milyon lira olarak gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, festival kapsamındaki otomobil çekilişine esas olan 25 lira ve üzeri alışveriş sayısının geçen yılki festival dönemine göre yüzde 49,3 artış gösterdiği ifade edildi.  

 Ankara Alışveriş Festivali kapsamında tüm alışveriş merkezleri, perakendeciler ve cadde mağazalarında cirolar ortalama yüzde 19,6 arttığı kaydedilen açıklamada ciroların en çok arttığı sektörün yüzde 38 ile mobilya-dekorasyon olduğu kaydedilirken, bu sektörü yüzde 29 ile gıda sektörü, yüzde 20 ile elektrik ve elektronik eşya sektörü, yüzde 17 ile market ve alışveriş merkezleri ciroları izledi.

Yabancı banka kartları ile festival süresince yapılan alışverişlerde önceki festivale göre yüzde 42'lik artış yaşandığının bildirildiği açıklamada, yabancı misafir sayısında yüzde 15,8 yükseliş gözlendiği duyuruldu.

"Üçüncüsü için kolları sıvadık"

Verileri değerlendiren ATO Başkanı Salih Bezci, festivalin öncelikli hedefleri arasında Ankara'nın tüm dünyaya bir marka şehir olarak tanıtılmasının yer aldığını belirtti.

Gezi Parkı odaklı olaylar nedeniyle gecikmeli başlayan festivalin beklentilerin ötesinde bir başarı yakaladığına işaret eden Bezci, "En çok ciro artışı mobilya sektöründe yaşanmış.  Ankara'nın en önemli ekonomi dinamiklerinden Siteler’de ciddi artışlar yaşanması  bizim için sevinç kaynağı olmuştur. Keşke aynı başarı olayların yoğun bir şekilde yaşandığı Kızılay, Sıhhiye ve civarı ile Tunalı Hilmi Caddesi'nde de kaydedilseydi. Maalesef bu bölgelerdeki arkadaşlarımız eylemlerin mağduru oldu" değerlendirmesinde bulundu. Ankara'da yaşayan herkesin festivale sahip çıkması gerektiğine işaret eden Bezci, "üçüncü festival için kolları sıvadıklarını" bildirdi.