Antalya, 13 milyon turist bekliyor

AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, bu yıl turizm sezonunun çok iyi geçmesini beklediklerini ifade ederek, Antalya'ya gelecek turist sayısının 13 milyonu bulacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, erken rezervasyonlarda artış olduğunu, Antalya'da özlenen turizm sezonunun bu yıl gerçekleşeceğini umduklarını belirtti.

Şu anda Hollanda, Almanya, Belçika ve İngiltere'den yapılan erken rezervasyonlarda ciddi artış gözlemlediklerini dile getiren Kavaloğlu, şöyle konuştu:

"Avrupalı turistler yeniden Türkiye'yi tercih ediyor. Şu anda özellikle Hollanda pazarında erken rezervasyonlarda ciddi bir artış var. Hollandalı siyasetçiler ne yaparsa yapsınlar, Hollandalılar tercihini Türkiye'den yana kullanacak, bu açık şekilde görülüyor. Ruslar geçen sene rekor kırdı. İddia ediyorum ki 2016'daki Avrupalı misafir sayısı ile geçen yılki Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelenlerin sayısı aynı derecede artacak. Bu yıl turizm sezonunun çok iyi geçeceğini düşünüyorum. Antalya'ya yaklaşık 13 milyon turist gelecek."

Yerli turistlerin de erken rezervasyonların avantajlarını keşfetmeye başladığını vurgulayan Kavaloğlu, "Yerli misafirler de erken rezervasyon yaptırmaya başladı. Bu bizi mutlu ediyor" dedi.

Göynüklü otel işletmecilerinden Yusuf Çelik de bu yıl geçen senelere oranla daha fazla erken rezervasyon yapıldığını anlattı.

Çelik, bu yıl Antalya'ya 4 milyonun üzerinde Rus turistin gelmesini beklediklerini ifade etti.

Geçen yıl İtalya, İspanya gibi ülkelere giden Alman turistlerin, aldıkları hizmetten memnun kalmadıkları için yeniden Türkiye'ye yöneldiklerini vurgulayan Çelik, "Özellikle Kemer bölgesi 1990'lı yıllardaki Alman pazarına dönmeye başlayacak. Hollanda pazarı da Türkiye'yi seviyor. İç pazar, Avrupa ve Rus pazarında bu sene Kemer çok iyi olacak. Kemer bu yıl turizm sezonunda Antalya ile birlikte şahlanacak" şeklinde konuştu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir