Arçelik'te yeni GM Levent Çakıroğlu

Aka Gündüz Özdemir Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevini sürdürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Arçelik Genel Müdürlüğüne Levent Çakıroğlu atandı. 

Yapılan yazılı açıklamaya göre, 2003 yılından bu yana Arçelik A.Ş Genel Müdürü olan 1 Mayıs 2007'den itibaren Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grup Başkanlığı görevini de üstlenen Aka Gündüz Özdemir, 25 Ağustos 2008 tarihi itibariyle sadece Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevini sürdürecek. 

Aynı tarih itibariyle, Arçelik A.Ş Genel Müdürlüğü görevine ise Levent Çakıroğlu atandı. 

İş yaşamına 1988 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı olarak başlayan Levent Çakıroğlu, 1998 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 1997-1998 yılları arasında Bilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Çakıroğlu, 1998'de Koç Holding'de Mali İşler Koordinatörü olarak göreve başladı. 

Koç Holding bünyesinde İnşaat ve Maden Grubu şirketlerinin Mali İşler Koordinatörü olarak görev yapan ve yeni iş projelerinde, yabancı ortaklıklarla ilgili çalışmalarda yer alan Çakıroğlu, Koçtaş'ın B&Q ile ortaklık çalışmalarına katılıp ortaklıktan sonra İcra ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanmış, Temmuz 2002'de Koçtaş Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamlamasının ardından University of Illinois'de yüksek lisans derecesini alan Çakıroğlu, 1 Temmuz 2007 tarihinden bu yana Migros Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.