Arçelik'ten 3,3 milyar YTL konsolide ciro

Şirket, uluslar arası cirosunu yüzde 6,5 artırarak 871 milyon euroya yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Arçelik A.Ş, 2008'in ilk yarısında 3,3 Milyar YTL konsolide ciro elde ederken, uluslar arası cirosunu yüzde 6,5 artırarak 871 milyon euroya yükseltti. 

Arçelik'ten yapılan açıklamada, şirketin, ilk altı aylık mali tablolarında vergi sonrası konsolide net karın ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,5 artarak 135 Milyon YTL olarak gerçekleştiği belirtildi. 

Ekonomik ve politik gelişmelere bağlı olarak geçen yılın aynı dönemine göre daralan pazara rağmen şirketin Türkiye pazar liderliğini güçlendirmeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, Arçelik'in, Doğu Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrikadaki ülkeler başta olmak üzere, karlılığı yüksek ve gelişmekte olan bu pazarlardaki başarılı satış performansını 2008'in ilk yarısında da sürdürdüğü ve bu bölgelerden elde ettiği konsolide cirosunu geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 35 oranında artırdığı kaydedildi. 

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından açıklanan "Patent Ligi" listesindeki ilk 500 şirket arasında yer alan tek Türk şirketi Arçelik'in dünyada bir ilk olan "Divide & Cool: Bölünebilir Soğutma Teknolojisi" ve "Parmak İzi Bırakmayan Inoks Serisi" gibi ürünleri ile sektördeki teknolojik üstünlüğünü 2008'in ilk yarısında da devam ettirdiği vurgulandı. 

Arçelik'in, beyaz eşyada olduğu gibi tüketici elektroniği sektöründe de başarılı bir performans sergilediğine işaret edilen açıklamada, 2008'in ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yurt içi ve yurt dışı toplam LCD TV satışının yüzde 97 oranında arttığı belirtildi.